Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Πέρασε τα τέλη..... η αντιπολίτευση!


 
....
ξύπνησε αντανακλαστικά και ...λογική, η στάση της ομάδας Γρετζελιά 


....

Τελικά στον τακτικισμό είναι και άλλοι ικανοί! Η επιμονή του Παντελή Γρετζελιάνα κυριαρχήσει στα πράγματα στο νέο δήμο, οδήγησε σε αντίστοιχες- τακτικές- κινήσεις και τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης. Στην υπόθεση των δημοτικών τελών, στην τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση, ψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής, που προέβλεπε την αύξησή τους στη Νέα Χαλκηδόνα και τη μείωσή τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε μια προσπάθεια εξομοίωσής τους. Το σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι την πρόταση της δημοτικής αρχής υπερψήφισαν 10 σύμβουλοι της “πλειοψηφίας” αλλά και σύσσωμες οι παρατάξεις Καλημέρα όμορφη Πόλη( Χάρης Τομπούλογλου) και Όραμα Πόλης (Σταύρος Κόντος)! Η αντιπολίτευση(!) της πλειοψηφίας έφερε εισήγηση (δια της Βούλας Μαυράκη), η οποία ηττήθηκε στην ψηφοφορία.
Στη συνεδρίαση υπήρξε και πρόταση του Νίκου Παπανικολάου( μάλλον σε μια προσπάθεια αποστασιοποίησης και από τις δυο πλευρές) για μείωση 5% η οποία πήρε μόλις 2 ψήφους.
Το βασικό συμπέρασμα από αυτήν την εξέλιξη – είχε συνέχεια και σε άλλα θέματα του ΔΣ – είναι πως η προσπάθεια κυριαρχίας στο Δήμο από την ομάδα Γρετζελιά έχει αντιδράσεις ικανές να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς τους. Οι δυο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δείχνουν ικανές να αντιδράσουν αποφασιστικά στο “πραξικόπημα” και, έστω και καθυστερημένα, να δώσουν στο Δήμο τη δυνατότητα να λειτουργήσει. Αναμένουμε και ανάλογα βήματα στη συνέχεια, όπως την επανεκτίμηση της θέσης τους στο θέμα του δανείου που θα βγάλει από το αδιέξοδο το Δήμο και τους εκατοντάδες φεσωμένους από αυτόν.


Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012