Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Σκέψεις για τον Καλλικράτη


...
του Δημήτρη Φωκιανού, Δημάρχου Λυκόβρυσης - Πεύκης


...
ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ 27-28/1/2012
Ο «Καλλικράτης» δεν αποτέλεσε διοικητική μεταρρύθμιση αλλά διοικητική απορρύθμιση τοπικού χαρακτήρα.
Οι συνενώσεις δεν κατέληξαν σε λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση των ΟΤΑ, ούτε καν σε οικονομίες κλίμακας. Δεν δημιουργήθηκαν, ούτε πρόκειται στο ορατό μέλλον να δημιουργηθούν οι σύγχρονοι ΟΤΑ με οργανωμένες υπηρεσίες στελεχωμένες με επιστημονικό προσωπικό, αφού έμπειρο προσωπικό φεύγει και νέο δεν έρχεται, επειδή υπάρχει το 10 προς 1 και η απαγόρευση των προσλήψεων. Υποβαθμίστηκαν σοβαρά οι υπηρεσίες σε περιοχές πρώην περιφερειακών και απομακρυσμένων ΟΤΑ. Οι διαρθρωτικού τύπου στρεβλώσεις της κατανομής του προσωπικού (πληθωρισμός– υποστελέχωση), συνεχίζονται και οι οριζόντιες πολιτικές για τους υπαλλήλους, δημιουργούν νέα προβλήματα χωρίς να επιλύουν τα υπάρχοντα.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Χώρος για αστέγους....


όταν πέφτει η θερμοκρασία κάτω από 4 βαθμούς...
Υ.Γ. Επειδή οι άστεγοι δεν έχουν ίντερνετ, ας το πούμε σε όποιον δούμε.
Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εσωτερικών. Εντύπωση προξενεί ότι δεν υπάρχει άλλος Δήμος που να έχει , ως τώρα υλοποιήσει την απόφαση του Υπουργείου


...

Προσωρινός χώρος φιλοξενίας Αστέγων
Η Διοίκηση του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος όρισε το χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Νέας Φιλαδέλφειας (οδός Εφέσσου 4, Νέα Φιλαδέλφεια) ως χώρο προσωρινής φιλοξενίας αστέγων ατόμων.
Ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι προσβάσιμος επί 24ωρου βάσεως, κατά τις ημέρες που η θερμοκρασία περιβάλλοντος θα είναι κάτω από 4ο Κελσίου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αντιδήμαρχο, Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, κ. Μιχάλη Κουτσάκη, στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948235993


ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Για την κυβέρνηση της Αριστεράς



....
μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκέντρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στο ακροατήριο της ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας του 1ου Γενικού Λυκείου της Νέας Ιωνίας, μίλησε την Πέμπτη το απόγευμα ο πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ δεν ήταν λίγοι που λόγω του αδιαχώρητου παρέμειναν στο τσουχτερό κρύο και παρακολούθησαν ακουστικά την ομιλία από τα προαύλιο του σχολείου.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Με το Φωτόπουλο η λαϊκή συνέλευση της Φιλαδέλφειας


Πραγματοποιήθηκε  η λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας με τη συμμετοχή 150 και πλέον συμπολιτών μας. Στη συνέλευση παρέστη ως εκπρόσωπος του συνδικάτου στη ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ) ο Νίκος Φωτόπουλος, ενημερώνοντας για τις αποφάσεις του συνδικάτου να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα συμπολίτη. Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις, όπου πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:
1. Η Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα συμμετάσχει με πανό στη διαδήλωση της Παρασκευής 27 Γενάρη στις 18.00 στον πεζόδρομο της Κοραή στην Αθήνα. Το ραντεβού για όσους-ες θέλουν να κατέβουμε μαζί από την πόλη μας είναι 17.15 έξω από το Κοινωνικό κέντρο Αγώνα και αλληλεγγύης. Για την προπαγάνδιση της διαδήλωσης πήραμε όλοι και όλες να κολλήσουμε αφήσες στις γειτονιές μας, ενώ αύριο το απόγευμα θα φτιαχτεί και το πανό της πορείας με σύνθημα: “Δεν πληρώνουμε το χαράτσι – ανατρέπουμε κυβέρνηση, τρόικα”.
2. Το επόμενο συντονιστικό της λαϊκής συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στις 17.00 στο Κοινωνικό κέντρο Αγώνα και αλληλεγγύης.
3. Την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στις 19.00 θα γίνει συνάντηση της επιτροπής ανέργων στο Κοινωνικό κέντρο Αγώνα και αλληλεγγύης.
4. Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φλεβάρη, όπου θα καλέσουμε εκπροσώπους των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας και των απεργών στο χώρο των ΜΜΕ (ΑΛΤΕΡ, Ελευθεροτυπία, Κόσμος του Επενδυτή κ.α) να μας ενημερώσουν για τους αγώνες τους.
5. Αποφασίστηκε τις επόμενες εβδομάδες να γίνει αφιέρωμα στον αποβιώσαντα Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Η ημερομηνία θα αποφασιστεί στο επόμενο συντονιστικό.
6. Αποφασίστηκε η διοργάνωση ποδηλατοδρομίας διαμαρτυρίας. Η ημερομηνία θα αποφασιστεί στο επόμενο συντονιστικό.
7. Αποφασίστηκε να καλέσουμε τους συνδημότες και τις συνδημότισσες να συμμετάσχουν μαζικά στο κλείσιμο των διακοπτών του ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 1 Φλεβάρη μεταξύ 20.00 και 20.30.
8. Καλούμε κάθε συνδημότη και συνδημότισσα που δεν πλήρωσε το χαράτσι να κρεμάσει έξω από το μπαλκόνι του σπιτιού του ένα αυτοσχέδιο λάβαρο με το έμβλημα “Δεν πληρώνω χαράτσια”.