Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ενδιαφέρον ερώτημα...


Όχι σκέτο σεξ, δώστε και κανά φιλάκι!



 ...
Τη ρήση του ιδιοκτήτη της SKODA Ξάνθη Χρήστου Πανόπουλου θυμίζει η τροπολογία 40 βουλευτών του ΠαΣοΚ, για όσους βγαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία, δηλαδή απολύονται από το Δημόσιο, ή μειώνονται οι αποδοχές τους πάνω από 20%. Η συγκεκριμένη ατάκα είχε ειπωθεί μετά από σφαγιαστική διαιτησία σε βάρος της ομάδας του κ. Πανόπουλου και έχει αφήσει ιστορία! Το ίδιο ζητάνε, λοιπόν, και οι 40. Αντί να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, ζητάνε "φιλάκια"!
Να σημειώσουμε ότι όλοι οι υπογράφοντες ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, πλην της Λούκας Κατσέλη, που καταψήφισε το άρθρο 37


 ...
ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:
Ρύθμιση οφειλών εργαζομένων
που εντάσσονται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, εργασιακής εφεδρείας και που οι αποδοχές τους μειώνονται τουλάχιστον κατά 20%
Αιτιολογική Έκθεση
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που τίθεται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και εργασιακής εφεδρείας, καθώς και όσοι υφίστανται σημαντικές μειώσεις των αποδοχών τους λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου υφίστανται χωρίς αμφιβολία μία απρόβλεπτη ανατροπή των οικογενειακών τους προϋπολογισμών, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν και χωρίς τη δική τους υπαιτιότητα στις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβαν. Θα πρέπει γι’ αυτό να ληφθεί υπόψη αυτή η αδυναμία στην οποία περιέρχονται και να ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις τους κατά τρόπο που θα δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς να αντιμετωπίσουν χωρίς περαιτέρω κλυδωνισμούς την εξυπηρέτηση των οφειλών τους. Η παροχή από το νόμο διευκολύνσεων προσφέρει την ασφάλεια την οποία χρειάζονται για να διατηρήσουν τον προσανατολισμό τους, να αντιμετωπίσουν τη δυσχερή αυτή μεταβατική φάση, να αναδιοργανώσουν την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους, κατά τρόπο που εντέλει εξυπηρετεί και το συμφέρον των πιστωτών.

Άρθρο …
1. Εργαζόμενοι στο Δημόσιο που εντάσσονται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικης διαθεσιμότητας και εργασιακής εφεδρείας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, καθώς και εργαζόμενοι στο Δημόσιο των οποίων οι συνολικές αποδοχές μειώνονται τουλάχιστον κατά είκοσι τοις εκατό (20%) λόγω της εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος νόμου που αφορούν το ενιαίο μισθολόγιο και έχουν συνάψει με πιστωτικά ιδρύματα, τις εταιρείες παροχής πιστώσεων και τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών συμβάσεις δανείων ή πιστώσεων, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τα πιστωτικά ιδρύματα και να επιτύχουν να εφαρμοστούν ένα από τα ακόλουθα μέτρα.
Εφόσον πρόκειται για συμβάσεις δανείων:
α) περίοδος χάριτος ενός έτους, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και κεφαλαιοποίηση των τόκων στη λήξη της περιόδου χάριτος,
β) αναστολή κατά τη διάρκεια της εφεδρείας της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής σύμφωνα με την περιοδικότητα εκτοκισμού που προβλέπεται στη σύμβαση και
γ) παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου για τρία χρόνια.
Εφόσον πρόκειται για πιστώσεις ανοικτού ή αλληλόχρεου λογαριασμού να κάνουν χρήση των υπό στοιχεία α) ή β) παραπάνω δυνατοτήτων και να αποπληρώσουν το κατάλοιπο του λογαριασμού σε έξι έτη με ισόποσες μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις.
Για τις παραπάνω ρυθμίσεις εφαρμόζεται το επιτόκιο της σύμβασης.
2. Αιτήσεις για την υπαγωγή στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου υποβάλλονται κατά τη διάρκεια της εφεδρείας. Στην αίτηση επισυνάπτονται τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη συνδρομή των προϋποθέσεων εφαρμογής που απαιτούνται.
3. Δικαίωμα να ζητήσουν την υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος έχουν οι πρωτοφειλέτες, οι εγγυητές και οι καθολικοί διάδοχοί τους.
4. Για κάθε παράβαση των υποχρεώσεων από το παρόν άρθρο επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 8 του ν. 3816/2010 (ΦΕΚ 6 Α΄) .

Λούκα Τ.Κατσέλη
Αφροδίτη Παπαθανάση
Έλενα Παναρίτη
Μιχάλης Κατρίνης
Δημήτρης Κουσελάς
Γιάννης Βούρος
Βασίλης Κεγκέρογλου
Χρήστος Μαγκούφης
Ευτύχιος Δαμιανάκης
Γεώργιος Ντόλιος
Φραγκίσκος Παρασύρης
Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Μίμης Ανδρουλάκης
Δημήτρης Λιντζέρης
Πέμη Ζούνη
Κώστας Καρτάλης
Σάββας Εμινίδης
Μαρία – Ελένη (Μιλένα) Αποστολάκη
Όλγα Ρενταρή
Ιωάννης Βλατής
Άννα Νταλάρα
Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου
Ηλίας Καρανίκας
Δημήτρης Καρύδης
Αικατερίνη Περλεμπέ – Σηφουνάκη
Σούλα Μερεντίτη
Ελένη Τσιαούση
Αθανάσιος Γιγκόνογλου
Βασίλης Γιουμαντίδης
Δημήτρης Παπουτσής
Αικατερίνη Μπατζελή
Βασιλική Τσόνογλου
Μαρία Κυριακοπούλου
Παύλος Στασινός
Ιωάννης Διαμαντίδης
Μαρία Μίχου
Μαρία Σκραφνάκη
Συμεών Κεδίκογλου
Σίφης Βαλυράκης
Δημήτρης Τσιρώνης

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Απέχει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, από τα καθήκοντά της.



Ανακοίνωση- κόλαφος της δημοτικής αρχής. 

  • μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα
  • ακραίο παράδειγμα αυταρχισμού
  • κατάφωρη αδικία σε βάρος των παραγωγικών τάξεων.
  • τεράστια εγγυημένα κέρδη για τους ιδιώτες
  •  ταφόπλακα στην Διοικητική Μεταρρύθμιση






....
Μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν την κοινωνία μας σε εκρήξεις κάτω από την πίεση μέτρων γενικευμένης αδικίας αλλά και την ανάλγητη επίδειξη δύναμης με μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα, οφείλουμε όλοι, να σταθούμε με ψυχραιμία, έντονο προβληματισμό αλλά και κοινωνική ευαισθησία.
Μπροστά στο πρόβλημα της δημόσιας υγείας, είμαστε διατεθειμένοι να παραβλέψουμε τον κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές που θα ανακύψει από τις έκρυθμες καταστάσεις στις οποίες οδηγούμαστε;
Όσο δύσκολο είναι να αποδεχτούμε τους τόνους σκουπιδιών που κατακλύζουν την πόλη μας, τόσο δύσκολο είναι να δεχτούμε την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και του επιπέδου ζωής όχι μόνο των εργαζομένων στην καθαριότητα αλλά όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλων των εργαζομένων γενικότερα που βλέπουν κάθε μέρα να μειώνονται τα εισοδήματα τους, να αυξάνουν τα έξοδα και οι φόροι, να κατακρημνίζεται κάθε ελπίδα για το μέλλον.
Αναρωτιόμαστε αν το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι τα σκουπίδια που γεμίζουν τους δρόμους μας ή τα σκουπίδια που έχουν γεμίσει τις ψυχές μας η εξαθλίωση, η απαξίωση των αξιών, η ανασφάλεια, η κατάφωρη αδικία σε βάρος των παραγωγικών τάξεων.
Την ίδια στιγμή που μιλάμε για δημοκρατία και για το ότι δεν μπορεί το κοινωνικό σύνολο να είναι δέσμιο της βούλησης μιας κοινωνικής ομάδας, βρισκόμαστε μπροστά στο πιο ακραίο παράδειγμα αυταρχισμού από μια Κυβέρνηση, που δεν διστάζει να καταργήσει την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μια κυβέρνηση που νομιμοποιεί την υφαρπαγή των θεσμοθετημένων από το Σύνταγμα πόρων μέσα από το μνημόνιο, καταργεί οργανικές θέσεις και στέλνει αξιόλογα στελέχη στην εφεδρεία, ως θυσία στο βωμό της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ενώ την ίδια στιγμή νομοθετεί την μεταφορά εκατοντάδων νέων αρμοδιοτήτων και την δημιουργία δεκάδων νέων διαδικασιών και οργανικών μονάδων στους Δήμους για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους. Πως αλήθεια περιμένουν να υλοποιηθεί ο «Καλλικράτης»; Γιατί επί δύο χρόνια δεν υπήρξε καμία αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα, ώστε πραγματικά να ελαχιστοποιηθούν οι μη παραγωγικοί φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου και όχι να πέφτει η μάχαιρα επί δικαίων και αδίκων;
Πως νομιμοποιείται ο Υπουργός Εσωτερικών να ανακοινώνει μονομερώς ότι θα καταργήσει τις Υπηρεσίες Καθαριότητας στους Δήμους χωρίς έστω να έχουν ερωτηθεί τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης. Όταν τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης αναγνωρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, πως δικαιολογείται πολιτικά και ηθικά η καταστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων με αστυνομικά μέτρα που είχαν σαν επιστέγασμα την επιστράτευσή τους. Μια πράξη που υποδηλώνει τόσο πανικό όσο και αδιαλλαξία.
Και αν πράγματι όλα αυτά είναι για το καλό μας, και ας μην το καταλαβαίνουμε, ας μας εξηγήσουν γιατί την ίδια ώρα που, οδηγώντας τα πράγματα στα άκρα, αποδομούν τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας ετοιμάζουν μέσα από τον διαγωνισμό για τα Εργοστάσια Μηχανικής Διαλογής Απορριμμάτων τεράστια εγγυημένα κέρδη για τους ιδιώτες που θα αναλάβουν τις συμβάσεις παραχώρησης και τριπλάσια δημοτικά τέλη για τους δημότες αφού το κόστος εναπόθεσης θα αγγίζει τα 100 ευρώ ο τόνος.
Διαφωνούμε με τις ακραίες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται. Επισημαίνουμε τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη πόλη μας από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά δεν πιστεύουμε ότι η αυταρχική αντιμετώπιση και η επιβολή λύσεων χωρίς τους ίδιους τους εργαζόμενους, βοηθούν να δοθεί διέξοδος στην κρίση.
Μένουμε βαθειά προβληματισμένοι μπροστά σε όσα συμβαίνουν τα οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν όχι στον εκσυγχρονισμό αλλά στην αποδόμηση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Θεωρούμε ότι οι τελευταίες αυτές εξελίξεις βάζουν την ταφόπλακα στην Διοικητική Μεταρρύθμιση που με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε το 2010 από την Κυβέρνηση, αλλά επιφέρουν και ένα σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών προς τους δημότες και τις κοινωνικές παροχές που είναι αναγκαίες σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την σημερινή και αυριανή πανελλαδική απεργία δηλώνει εμφατικά ότι είναι δίπλα στους δημότες του Ηρακλείου, δίπλα σε όλους τους Έλληνες πολίτες και σε ένδειξη συμπαράστασης θα απέχει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, από τα καθήκοντά της.
 

Ακόμα περισσότεροι αύριο!


Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα σήμερα, παρά τις προβοκάτσιες των γνωστών υποστηρικτών του συστήματος και τη σημαντική προσπάθεια όλων των μέσων ενημέρωσης να υπερπροβληθούν κάποια - σχεδιασμένα- επεισόδια.
Ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή αναμένεται αύριο Πέμπτη στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που στη Βουλή θα γίνεται η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμο.


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Φορτηγά Σκοπίων (;)...


 ...
εργάτες "μαύροι", αδήλωτοι, αγνώστου προελεύσεως, το νέο κυβερνητικό όραμα στην καθαριότητα! 


...
Με ανάγλυφο και κωμικοτραγικό τρόπο ξεδιπλώνεται η κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων!
Δεξιοτίμονα φορτηγά - οι πληροφορίες μιλάνε για προέλευση FYROM- με εργάτες αγνώστου τσυτότητας και προέλευσης, επειχήρησαν να συλλέξουν τα σκουπίδια στην Κύμης. Η κατάληξη ήταν η φωτιά στο ιδιωτικής εταιρείας απορριμματοφόρο που έστειλε η Περιφέρεια στο δήμο Νέας Ιωνίας.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το πρωί στη συμβολή των οδών Κύμης και Ακροπόλεως όταν απεργοί της ΠΟΕ- ΟΤΑ προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τα δύο απορριμματοφόρα και να μπλοκάρουν την επιχείρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων, ενώ κατά τη διάρκεια τους πετάχτηκαν μπογιές και υπήρξε προπηλακισμός ενός εκ των οδηγών, με αποτέλεσμα ένας από τους απεργούς να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Ωστόσο ενώ τα οχήματα είχαν ακινητοποιηθεί, τα επεισόδια έδειχναν να πηγαίνουν προς εκτόνωση και ενώ η αστυνομία συνέχιζε να βρίσκεται στο χώρο, η φωτιά στην καμπίνα του οδηγού πυροδότησε καινούργιες εντάσεις για την αιτία και την προέλευση της. Στο χώρο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής ενώ, ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ζημιές σε σπίτια και καταστήματα της γύρω περιοχής. 

Την Τετάρτη κλείνουμε...


...
και πάμε στην πορεία! 
όπως κάθε εργαζόμενος που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της στιγμής, έτσι και εμείς την Τετάρτη 19/10 κλείνουμε τα γραφεία μας, αφήνουμε κατά μέρος υποχρεώσεις, Τράπεζες και προμηθευτές και συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις!
Όλοι Κέντρο λοιπόν!
Υ.Γ. Δεν έχει σημασία σε ποιά συγκέντρωση πάει ο καθένας, αρκεί να πάει! 



Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων:
  • Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την δεύτερη ημέρα της απεργίας, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11 π.μ.
  • Το ΠΑΜΕ μας καλεί την Τετάρτη 19 Οκτώβρη  στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή και συνεχίζουμε την Πέμπτη 20 του μήνα με περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές.

50ρησαν!



50η Εθελοντική Αιμοδοσία: γιατί η Αγάπη δεν έχει τέλος...


Ο Σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης» θα πραγματοποιήσει την 50η Εθελοντική Αιμοδοσία, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης Αττικής (Τατοΐου και Κοραή) από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
Το Μάρτιο του 1990, διοργανώθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Κωστάκη Μεσογίτη. Αυτή η ενέργεια αποτέλεσε τη σπίθα για τη δημιουργία ενός Συνδέσμου που θα χαρίζει ελπίδα ζωής σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Η αγάπη των μελών και των αιμοδοτών για το συνάνθρωπο και την εθελοντική προσφορά καθώς και η διάθεσή τους να ενδυναμώσουν την προσπάθεια του Συνδέσμου, είναι οι αιτίες που μέχρι σήμερα έχουμε συλλέξει 8.900 μονάδες αίματος οι οποίες ταξίδεψαν πολύ μακριά για να χτυπήσουν πιο δυνατά καρδιές.
Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας και σας περιμένουμε να αγκαλιάσουμε για 50η φορά αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται! 

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης για μανάδες με τα παιδιά τους


Συνθήκες ζούγκλας περιγράφει με επιστολή της κρατούμενη.
Αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη

Ανατριχιαστικές είναι οι καταγγελίες που κάνει η Πόλα Ρούπα μέσα από τις φυλακές όπου είναι έγκλειστη εδώ 17 μήνες ως μέλος (έχει αναλάβει την ευθύνη) της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Η γυναίκα βρίσκεται στη φυλακή με το 14μηνο παιδί της, που γέννησε στη διάρκεια του εγκλεισμού της σε νοσοκομείο και καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησής της, αλλά και των άλλων γυναικών και μωρών, στις φυλακές της Θήβας και του Κορυδαλλού. Μιλά για συνθήκες «παντελώς ακατάλληλες για παιδιά, καταστροφικές για την ψυχολογική και πνευματική τους ανάπτυξη, καταστροφικές για την υγεία τους και την ίδια τους τη ζωή».
Στο πολυσέλιδο κείμενο καταγγέλλεται η έκθεση παιδιών σε σοβαρές και ανίατες ασθένειες. Είναι υποχρεωμένα αυτά και οι μητέρες τους να συμβιώνουν σε κοινούς χώρους με γυναίκες που έχουν προσβληθεί από λοιμώδεις αρρώστιες. Ακόμα, αναφέρεται στην άρνηση των φυλακών να παρέχουν στις κρατούμενες κάθε είδους ιατρική φροντίδα όπως εξέταση και εμβολιασμό για λοιμώδη νοσήματα. Από το κείμενο ενδεικτικά αναφέρουμε περίπτωση εγκύου κρατούμενης με ηπατίτιδα C, η οποία διέμεινε μαζί με την Π. Ρούπα, το παιδί της και άλλες κρατούμενες και παιδιά για 4 μήνες. Οπως αναφέρεται: «Η διάγνωση έγινε στο νοσοκομείο όπου γέννησε και ενώ η υπηρεσία της φυλακής κατά την επιστροφή της την απομόνωσε, αρνήθηκε να μας ενημερώσει για το περιστατικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εξαγριωτικό το γεγονός ότι όχι μόνο συμβίωνα εγώ, το παιδί μου και άλλες κρατούμενες και παιδιά με μια γυναίκα που έπασχε από ηπατίτιδα C στον ίδιο θάλαμο για 4 μήνες, όχι μόνο "αμέλησαν" να της κάνουν τις εξετάσεις αυτές που είναι βασικές για κάθε έγκυο αλλά και όταν "ανακάλυψαν" το πρόβλημα, φρόντισαν να το κουκουλώσουν, λέγοντας ψέματα όλοι για το λόγο που είχε η συγκεκριμένη κρατούμενη να μεταφερθεί στην απομόνωση».
Για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Θηβών καταγγέλλεται ότι «κατά το χρονικό διάστημα που κρατήθηκα στις φυλακές, έζησα αρκετά περιστατικά άρρωστων παιδιών που δεν τα έβγαζαν για να εξεταστούν σε νοσοκομείο. Το εγκληματικό, δεν είναι μόνο ότι απουσιάζουν οι γιατροί, αλλά και ότι οι ίδιες οι υπάλληλοι της φυλακής αναλαμβάνουν το ρόλο του γιατρού, κάνοντας διαγνώσεις απέναντι σε περιπτώσεις ασθενών κρατουμένων και παιδιών! Οι περισσότερες, φυσικά, από αυτές τις διαγνώσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι "δεν υπάρχει ασθένεια" ή ότι "δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να μεταφερθεί κάποιο άρρωστο άτομο σε νοσοκομείο για εξέταση". "Είναι πραγματικά εξοργιστικό να βλέπεις μωρό να ψήνεται στον πυρετό για πολλές ημέρες, η μάνα του να παρακαλεί να κάνουν κάτι και να μην γίνεται τίποτα. Είναι φανερό πως στις φυλακές της Θήβας οι υπάλληλοι έχουν ρητή εντολή, είτε από τη διεύθυνση είτε από το ίδιο το Υπουργείο, ότι πρέπει να αποφεύγουν τις μεταγωγές σε νοσοκομεία».
Σε άλλο σημείο καταγγέλλονται από την κρατούμενη οι χυδαίες μέθοδοι έρευνας μωρών και παιδιών κατά την είσοδο στις φυλακές της Θήβας «μέθοδο που επιδίωκε η προηγούμενη διεύθυνση της φυλακής του Κορυδαλλού να επιβάλλει και για το δικό μου παιδί». «Η πρακτική αυτή της έρευνας παιδιών περιλαμβάνει γδύσιμο του παιδιού σε τραπέζι της έρευνας, πέταγμα της πάνας και άνοιγμα του στόματος του παιδιού με τη βία». Η Π. Ρούπα καταγγέλλει και την «απαράδεκτη πρακτική των ένοπλων φρουρών, που συνοδεύουν στο νοσοκομείο τις έγκυες κρατούμενες και οι οποίοι επιδιώκουν πάντα να εισέρχονται και στο χώρο του τοκετού. Μόνο η απαγόρευση των γιατρών ορισμένων νοσοκομείων αποτρέπει αυτή την πρακτική. Ετσι, πολλές γυναίκες, ίσως οι περισσότερες, είναι υποχρεωμένες να γεννούν μπροστά στα μάτια ανδρών αστυνομικών που τις παρακολουθούν».

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Ο Δήμος μπροστά



Με σύνθημα \"η Νέα Ιωνία δεν έχει να πληρώσει\", ο Δήμοςκαλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα αιτήματα των εργαζομένων.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Με τραγούδια του αγώνα


Με τραγούδια αγώνα έντυσαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του δήμου Ηρακλείου Αττικής, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στη συναυλία που διοργάνωσε το σωματείο εργαζομένων στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας.
Παρόντες ο δήμαρχος Ηρακλείου Π. Βλασσόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Φαρμάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο -Ανθρώπινη Πόλη», Ν. Μπάμπαλος, η επικεφαλής της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών», Ειρ. Κατσινοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Κουτρούλης, ο πρόεδρος του Α.Ο. Δήμου Μεταμόρφωσης Δημήτρης Πεπαρίδης αντιδήμαρχοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι εργαζομένων από σωματεία όμορων δήμων καθώς και εκπρόσωποι της Λαϊκής Συνέλευσης Ηρακλείου
Στην ομιλία της η πρόεδρος του σωματείου Κ. Καραγιώργου είπε, μεταξύ άλλων:
«Αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε» ήταν τα πρώτα λόγια της προέδρου, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στα «αντιλαϊκά-αντεργατικά» μέτρα που δεν πλήττουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, μόνο το δημόσιο τομέα αλλά τον κάθε εργαζόμενο και όλη την κοινωνία. «Ο καθένας είναι μονάδα αλλά αποτελεί μέρος του συνόλου, είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία» τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρος του Σωματείου ενώ χαρακτήρισε την πολιτική που ακολουθείται ως «μονόδρομο αποτυχίας» και καταλήγοντας: «Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν , αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει και θα την αλλάξουμε όλοι μαζί».
Στον κοινό αγώνα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Π. Βλασσόπουλος: «Σήμερα η παρουσία μας εδώ έχει ένα έντονο συμβολισμό και ένα φορτίο.
Τις κοινές μας αγωνίες, τον κοινό μας θυμό, την κοινή μας αποφασιστικότητα.
Ζούμε στον ίδιο χώρο και βιώνουμε τα ίδια προβλήματα, καθένας από τη θέση του». Ο δήμαρχος χαρακτήρισε με σκληρούς όρους την κεντρική πολιτική κάνοντας λόγο για «μια ασυνάρτητη, αποσπασματική και αδιέξοδη πολιτική που αίρει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και εξαφανίζει κάθε ίχνος ευαισθησίας» και κατέληξε δυναμικά: «Θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε την καταστροφική πορεία που τη χαρακτηρίζουν μονόδρομο.
Το μουσικό «αγωνιστικό παρών» έδωσε ο μαέστρος Κ. Ζαριδάκης και η ορχήστρα του, με έντεχνο μουσικό πρόγραμμα που «θύμισε» και διασκέδασε τους παρευρισκομένους.