Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Για "πάρτι" μιλά ο Μπάμπαλος


«Περιττά έξοδα, αυτοκίνητα δημάρχου, κινητά, οδηγοί, πολυπληθείς γραμματείες πανηγύρια και γιορτές είναι οριστικά κομμένα». Παντελής Βλασσόπουλος, Απόσπασμα από την ομιλία του την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010 κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.
«Δεν θέλω να μηδενίσω τις προσπάθειες των προηγούμενων διοικήσεων αλλά είναι γεγονός και το βλέπετε όλοι ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε αυτούς τους δύο μήνες. Είπαμε τέρμα στα περιττά έξοδα και ξεκινήσαμε από τις δικές μας αμοιβές. Είπαμε τέλος σε άρτο και θεάματα και αυτά τα κονδύλια έχουν μειωθεί σημαντικά. Για παράδειγμα τα Κούλουμα θα τα διοργανώσουμε μόνο με 5.000 ευρώ ένα σημαντικό πόσο από τα οποία προκύπτουν από χορηγίες. Πέρσι η αντίστοιχη εκδήλωση κόστισε 30.000 Ευρώ». Παντελής Βλασσόπουλος, Τοποθέτηση στο Δ.Σ., Μάρτιος 2011
Ο κ. Βλασσόπουλος είπε τέρμα στα περιττά έξοδα και «ξεκίνησε από τις δικές τους αμοιβές...». Πράγματι, όχι μόνο έχουν διατηρηθεί όλες οι έμμισθες θέσεις δημοτικών συμβούλων που υπήρχαν και επί προηγούμενης διοίκησης αλλά επιπρόσθετα αυτές έχουν αυξηθεί, δημιουργώντας και νέες θέσεις- στις δύο σχολικές επιτροπές. Σε σύνολο είκοσι δημοτικών συμβούλων της δημοτικής του ομάδας οι έμμισθες θέσεις στη διοίκηση του δήμου είναι δεκαεπτά (17). Και αυτό συμβαίνει όχι σε εποχές ομαλές, αλλά σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικού εκτροχιασμού.
Είπε «τέλος σε άρτο και θεάματα», αλλά οι χοροί και τα πανηγύρια καλά κρατούν… Μέσα σε διάστημα δέκα πέντε ημερών περίπου πραγματοποιεί δύο εκδηλώσεις - από αυτές στις οποίες είπε τέρμα - συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, την στιγμή που ο ίδιος, προ εξαμήνου περίπου, στηλίτευε ως υπέρογκο και κατακριτέο το ποσό των 30.000 ευρώ για παρόμοιου χαρακτήρα εκδήλωση.
Και όλα αυτά συμβαίνουν στην χειρότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων εξήντα ετών για την χώρα. Διοργανώνει γιορτή μπύρας (προϋπολογισμού 20.000 €), στα πλαίσια κοινών δράσεων με την γερμανική πόλη Muehldorf, στην οποία μάλιστα φιέστα δίνει διεθνή διάσταση, την στιγμή που γνωρίζει ότι μερίδα της γερμανικής κοινής γνώμης αλλά και του Τύπου της χώρας αυτής αναζητά αφορμές για επικριτικά σχόλια της μορφής «Είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας αλλά το γλεντάνε…», «υπάρχει αρκετό λίπος για κάψιμο ακόμα στην Ελλάδα, αφού μπορούν και πετάνε λεφτά σε πανηγύρια» και άλλα τέτοια.
Κε Βλασσόπουλε ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε υπέρ της μιζέριας, αλλά αυτήν την στιγμή αφενός στο δήμο υπάρχουν άλλες προτεραιότητες από «τον άρτο και τα θεάματα» τα οποία σταματήσατε μόνο στα λόγια, αφετέρου ζούμε ακραίες και μη ομαλές οικονομικές καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε από την μεθοδολογία άσκησης πολιτικής διαμέσου του άρτου και των θεαμάτων, δηλαδή από τις πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης - της οποίας, κάθε μέρα που περνάει, αποδεικνύετε ολοένα και περισσότερο ότι αποτελείτε τη φυσική συνέχεια και σάρκα εκ της σαρκός της - τουλάχιστον ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. Αν δεν σας το επιβάλλει η δική σας πολιτική αντίληψη, το επιβάλλουν οι καταστάσεις που ζούμε.
Για τη συντονιστική επιτροπή
Ο Γραμματέας Γιώργος Πέτρου

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Ο πρόεδρος αποφάσισε...



...
Το καλαμπούρι συνεχίζεται...




...
Μετά την πρωτοφανή πρακτική της ανταλαγής επιστολών μεταξύ Δημάρχου και προέδρου του ΔΣ για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, φτάσαμε στο να αποφασίζει την αναβολή ο πρόεδρος και να την ανακοινώνει - επίσης με επιστολή- στο σώμα...
Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Κυρία Δήμαρχε,
Kυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι ,
Σας γνωρίζω ότι μετά την αποστολή και την επίδοση της πρόσκλησης που σας απέστειλα για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 3η Οκτωβρίου 2011 , ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 μ.μ. , μου γνωστοποιήθηκε γραπτά , τόσο από την κ. Δήμαρχο , όσο και από τον κ. Τομπούλογλου Χαράλαμπο ότι , λόγω συμμετοχής της κας Δημάρχου στην εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και του κ. Χ. Τομπούλογλου στην εφορευτική επιτροπή της ΚΕΔΕ την ιδία ημέρα και ώρα με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας , δεν μπορούν να παρευρεθούν στην ως άνω συνεδρίαση.
Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσα άμεσα και τηλεφωνικά όλους τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων περί του βάσιμου και άκρως δικαιολογημένου κωλύματος αυτών που έχει άμεση σχέση με τα Αυτο-διοικητικά καθήκοντα και τις υποχρεώσεις αυτών ως αιρετών και εκπροσώπων του Δήμου μας στα ως άνω θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και ζήτησα την συναίνεση όλων για ματαίωση της ως άνω συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μας , την οποία και άπαντες δεν αρνήθηκαν .
Τέλος ενημερώθηκαν και ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίοι και αυτοί απεδέχθησαν το αίτημα περί ματαίωσης της συνεδρίασης λόγω του ως άνω κωλύματος των Θεσμικών Προσώπων του Δήμου μας, που το κώλυμα αυτών είναι βάσιμο, νόμιμο και δικαιολογημένο και έχει άμεση σχέση με τα Αυτοδιοικητικά καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των αιρετών εκπροσώπων μας στα ως άνω όργανα και που δικαιολογεί την νόμιμη ματαίωση της ως άνω συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω και αφού έλαβα υπόψη μου την ομόφωνη συναίνεση όλων των θεσμικών Οργάνων και Εκπροσώπων των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας, σας γνωστοποιώ με την παρούσα πράξη του Προεδρείου ότι ματαιώνω την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Οκτωβρίου 2011, για όλα τα παραπάνω βάσιμα, νόμιμα και δικαιολογημένα κωλύματα των ανωτέρω θεσμικών προσώπων που δικαιολογούν την ματαίωση της εν λόγω συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου μας .
Σας γνωρίζω επίσης ότι η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και σε τόπο, χρόνο και ώρα, που με νεώτερη πρόσκλησή μου θα λάβετε, με τα ίδια θέματα και όποια άλλα τυχόν θα έχουν έλθει εν τω μεταξύ , στο Προεδρείο .
Την παρούσα πράξη του Προεδρείου παρακαλείται η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου να την καταχωρήσει στο βιβλίο πρακτικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Οκτωβρίου 2011 και να επιδοθεί άμεσα στην κα Δήμαρχο και σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου γραπτά και ηλεκτρονικά όπως ακριβώς γίνονται οι σχετικές επιδόσεις των προσκλήσεων, όπως επίσης να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποσταλεί και στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα , για να λάβουν άπαντες γνώση περί της ματαίωσης της εν λόγω συνεδριάσεως .

Ν. Φιλαδέλφεια στις 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος

Παντελής Χρ. Γρετζελιάς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Καταλήψεις στα Δημαρχεία

Σε καταλήψεις στα Δημαρχεία όλης της χώρας προχώρησαν τα σωματεία εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με προτροπή της ΠΟΕ- ΟΤΑ, την Τετάρτη 28.09.2011. Σε αυτές προβλήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων στην Τ.Α. και εκφράστηκε μια προσπάθεια αντίστασης στη λαίλαπα των μέτρων 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Ποιός Έλληνας πρωθυπουργός;


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας που φανερώνει σχέδιο να περάσουν 125 δις δημόσιας περιουσίας στα χέρια εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο καταλαβαίνουμε πλέον για ποιο λόγο οι Γερμανοί βιομήχανοι κόντεψαν να σηκώσουν στα χέρια τον κ. Παπανδρέου.
Διερωτόμαστε ποιος Έλληνας πολιτικός, ποιος υπουργός ή πρωθυπουργός μπορεί να βάλει την υπογραφή του σ΄ ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
Διερωτόμαστε εάν μια τέτοια επιλογή δεν σημαίνει έσχατη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα. Και αν δεν σημαίνει αυτό προδοσία, τότε τι είναι προδοσία;
Ο κ. Παπανδρέου δεν έχεi τη νομιμοποίηση να προχωρήσει στο ξεπούλημα της χώρας. Ας το καταλάβουν όσοι σχεδιάζουν ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης. Ας το καταλάβουν ότι πολύ σύντομα θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια. Πολύ σύντομα όσοι πλιατσικολόγοι ετοιμάσουν να πάρουν κοψοχρονιά όλη τη χώρα, να καταλάβουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.


29-9-2011
TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Ανακοίνωση Θεοδωρακόπουλου - απάντηση Φωκιανού



Ο Δ. Φωκιανός καλεί τα μέλη και φίλους του συνδυασμού σε ενημέρωση. Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος τον κατηγορεί ότι φοβάται και ο Δ. Φωκιανός απαντά ότι ο Γ. Θεοδωρακόπουλος έχει πάρει διαζύγιο με τη σοβαρότητα! Απολαύστε τις ανακοινώσεις


.....
Η ανακοίνωση Θεοδωρακόπουλου 
Είναι πρωτοφανής η ανακοίνωση που έφθασε στον τοπικό τύπο από το δήμαρχο Πεύκης-Λυκόβρυσης. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν ο κ. Φωκιανός χωρίζει τους πολίτες σε δυο κατηγορίες. Στους «προσκείμενους» και στους «άλλους».
Οι προσκείμενοι λοιπόν, δηλαδή τα μέλη του συνδυασμού του και οι φίλοι του συνδυασμού του καλούνται στην αίθουσα του δημαρχείου για ενημέρωση όχι βεβαίως σε θέματα της παράταξης, αλλά του ενιαίου Δήμου.
Με άλλα λόγια ο δήμαρχος επιλέγει να ενημερώσει μόνο τους ημέτερους. Αυτό έχει την ερμηνεία του. Και είναι πολύ απλή.
Ή ο κ. Φωκιανός αγνοεί ηθελημένα τους υπόλοιπους κατοίκους, ή φοβάται να τους αντιμετωπίσει σε μια ανοικτή συγκέντρωση και θέλει σαν ακροατήριο αυστηρά μόνο τους προσκείμενους.
Πιθανότατα να συμβαίνουν και τα δύο. Ίσως όμως να συμβαίνει μόνο το δεύτερο γιατί στις αρχές του καλοκαιριού και στη γιορτή των παιδικών σταθμών και στην εκδήλωση του Ωδείου, που έγιναν στο Δημοτικό Θέατρο, είχε αποδοκιμαστεί από τους γονείς. Κι αυτή η δυσαρέσκεια των πολιτών όλο και μεγαλώνει λόγω πλέον και των προβλημάτων με την καθαριότητα αλλά και γενικότερα της κακής λειτουργίας του ενιαίου δήμου.


Η απάντηση Φωκιανού: 
Για άλλη μια φορά, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας αποφάσισε να δείξει και στον πλέον καλόπιστο Δημότη πως το διαζύγιό του με τη σοβαρότητα είναι μόνιμο και διαρκές. Συγκεκριμένα, στο στόχαστρό του βρέθηκε η ενημέρωση που θα κάνω στους φίλους και στα μέλη του Συνδυασμού της "Δημιουργικής Ενότητας Πολιτών Πεύκης - Λυκόβρυσης" για τα τεκταινόμενα στον ενιαίο Δήμο. Αυτή η εξαιρετικά άκομψη ανάμειξη στα εσωτερικά ενός άλλου Συνδυασμού, αποδεικνύει πως η διαστρέβλωση της πραγματικότητας παραμένει δεύτερη - ίσως και πρώτη - φύση για τον συγκεκριμένο πολιτικό άνδρα. Τον κατανοώ. Μπροστά στα αδιέξοδά του, η φυγή από την πραγματικότητα, είναι η μόνη λύση...

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Προεδρική.....δημοκρατία!



....
Την προηγούμενη τετραετία στο Ηράκλειο διαφώνησαν (κάθετα) ο Δήμαρχος με τον πρόεδρο του Δ.Σ. (Παντελή Βλασσόπουλο). Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε: Ο Παντελής (Βλασσόπουλος) παραιτήθηκε όχι μόνο από πρόεδρος, αλλά ΚΑΙ από δημοτικός σύμβουλος, για να γίνει στη συνέχεια (ο σημερινός) Δήμαρχος! Αυτά τα ήθη φαίνεται πως στη Φιλαδέλφεια δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα να έχουμε διάφορα ευτράπελα. Τελευταίο, η δια επιστολής(!) έκφραση διαφωνίας της Δημάρχου(Έφη Αποστολάκη) στον πρόεδρο του Δ.Σ. (Παντελή Γρετζελιά) στον ορισμό συνεδρίασης του ΔΣ τη Δευτέρα το απόγευμα, αφού την ίδια μέρα είναι οι εκλογές για την ΚΕΔΕ και επιπλέον ο πρόεδρος δε συνεργάστηκε -όπως προκύπτει- με τη Δήμαρχο για τα θέματα! Πλέον Δήμαρχος και Πρόεδρος συνομιλούν μέσω επιστολών. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αναβολή του ΔΣ ζήτησε και ο Χάρης Τομπούλογλου, αφού συμμετέχει στην εφορευτική των εκλογών της ΚΕΔΕ.
Τα πράγματα πλέον στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα είναι οριακά, αφού η κατάσταση οδηγείται σε ευτελείς τακτικισμούς αντί πολιτικών - σοβαρών- πράξεων. Όπως φαίνεται η Νέα Προοπτική δυσκολεύεται πολύ να έχει προοπτική 

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Έτσι κι αλλιώς...εκτός!


Εκπροσωπεί τον εαυτό της η Δέσποινα Θωμαϊδου, λέει ο Παναγιώτης Μανούρης


 Η ανεξαρτητοποίηση της Δέσποινας Θωμαϊδου ήρθε στο πρόσφατο ΔΣ της Νέας Ιωνίας. Την επιστολή ανεξαρτητοποίησής της διάβασε ο πρόεδρος του σώματος Πέτρος Μπουρδούκος, αφήνοντας ανοικτό όμως, το τι ακριβώς σημαίνει σε σχέση με τη συμμετοχή της σε επιτροπές εκ μέρους της παράταξης που ανήκε μέχρι πρόσφατα και που και η ίδια δε διευκρίνησε σε σχετική επικοινωνία(ήταν απούσα από τη συνεδρίαση). “ Η κ. Θωμαϊδου εκπροσωπεί τον εαυτό της και όχι την παράταξή μας” δήλωσε ο Παναγιώτης Μανούρης, βάζοντας τέλος στη συζήτηση. Αναμένεται πλέον η αντικατάστασή της από την επιτροπή ποιότητας ζωής, στην οποία συμμετέχει.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Θα "κουρέψουν" το χρέος αφού γδάρουν την κοινωνία


 ...
Ένα επίκαιρο άρθρο του Γιώργου Χελάκη
από το www.sport-fm.gr 


 ...
Τα νέα μέτρα που άφησε να διαρρεύσουν η κυβέρνηση, χωρίς αυτή τη φορά να ανακοινωθούν επίσημα από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, πιστοποιούν το εξής: Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αδυνατεί να αυξήσει τα έσοδα προχωρά σε δραστική μείωση των δαπανών, γονατίζοντας την κοινωνία.

Η τρόικα έχει από καιρό διαπιστώσει πως η αύξηση των εσόδων για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού είναι όνειρο απατηλό. Η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών έχει όρια που έχουν από καιρό ξεπεραστεί. Ετσι βάζει μπροστά το σχέδιο μείωσης των δαπανών που εξειδικεύεται σε τρία σημεία.

• Εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις στο δημόσιο.
• Δραστική μείωση μισθών και επιδομάτων.
• Δραστική μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Φτάνουν όλα αυτά. Ασφαλώς όχι. Εδώ και πολύ καιρό στα επιτελεία των Βρυξελλών έχουν παρθεί σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας χωρίς βεβαίως να συμμετέχουν σ' αυτές, οι Έλληνες. Πρώτη απόφαση είναι να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ διότι η αποχώρηση της είναι δυνατό να σημάνει το τέλος του κοινού νομίσματος κάτι που πέραν όλων των άλλων δεν το επιθυμούν οι υπερατλαντικοί εταίροι μας. Δεύτερη απόφαση είναι να προχωρήσουν οι δανειστές μας σε ένα γενναίο κούρεμα του χρέους που θα ξεπερνά το 50%. Οι ίδιοι εκτιμούν πως είναι πρακτικά αδύνατον μια χώρα να αντιμετωπίσει το χρέος της όταν αυτό ξεπερνά το 5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της.

Στην Ελλάδα μόνο για τοκοχρεωλύσια πληρώνουμε το χρόνο πάνω από 8% του ΑΕΠ! Δεν βγαίνει με τίποτα ο λογαριασμός. Το κούρεμα του χρέους δεν πρόκειται να γίνει αν η χώρα μας δεν παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα. Αν, δηλαδή, δεν καταφέρει, να ξοδεύει λιγότερα από όσα "βγάζει". Αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ακούραστα δεξιά κι αριστερά πως ο στόχος είναι η Ελλάδα να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα μέσα στον Απρίλιο του 2012. Για να το πετύχει πρέπει να εισπράξει το δημόσιο κοντά στα πέντε δισεκατομμύρια από την ειδική εισφορά και το χαράτσι στα ακίνητα. Παράλληλα προσδοκά μείωση δαπανών από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και απολύσεις στο δημόσιο. Με άλλα λόγια για να μην χρεοκοπήσει η χώρα θα πρέπει να πτωχεύσει η κοινωνία. Θα έχουμε εκτίναξη της ανεργίας σε ποσοστό που θα αγγίζει το 35% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, θα μειωθεί δραματικά η αγοραστική δύναμη των πολιτών και χιλιάδες μικρομεσαίες (εμπορικές) επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο. Ταυτόχρονα με τις συνεχείς εργασιακές ρυθμίσεις θα καταργηθούν όλα τα εργατικά κεκτημένα ώστε να καθιερωθεί η ευέλικτη εργασία και μισθός που μόλις θα φτάνει τα 492 ευρώ.

Αφού γίνουν όλα αυτά και παραδοθούν στους ιδιώτες οι Δημόσιες Επιχειρήσεις, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λ.π. τότε οι Ευρωπαίοι Εταίροι θα προχωρήσουν σε δραστικό κούρεμα του χρέους ώστε αυτό να γίνει "βιώσιμο". Η προοπτική είναι ζοφερή γιατί οδηγεί στην πτώχευση της κοινωνίας. Με μέτριους υπολογισμούς για τα επόμενα είκοσι χρόνια η χώρα και οι πολίτες θα στενάζουν. Η κυβέρνηση επέλεξε να εφαρμόσει την πολιτική των δανειστών επιφυλάσσοντας για τον εαυτό της απλά το ρόλο του διαμεσολαβητή. Οι δανειστές την πιέζουν να μην υποκύψει στο αίτημα για άμεση διενέργεια εκλογών επειδή γνωρίζουν ότι υπάρχει σοβαρό κίνδυνος ο λαϊκός παράγοντας να ανατρέψει τους σχεδιασμούς τους. Στον κάθε έλληνα πολίτη εναπόκειται να εκτιμήσει αν αυτή η προοπτική ταιριάζει για τον ίδιο και τα παιδιά του.