Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Όταν θυμώνει το ποτάμι....

...
παρασύρει τις ανθρώπινες κατασκευές.
Οι πρόσφατες βροχές κατέβασαν πολύ νερό. Δείτε τι έκανε ο Κηφισός στις όχθες του, στα σύνορα Μεταμόρφωσης - Αχαρνών...


Εκμάθηση ελληνικών σε μετανάστες


Ανακοίνωση του συλλόγου δασκάλων "Γ. Σεφέρης"

Στην περιοχή που ζούμε και εργαζόμαστε, υπάρχουν, ζουν και εργάζονται πληθώρα οικονομικών μεταναστών. Τα παιδιά τους είναι μαθητές των σχολείων μας και ξέρουν Ελληνικά όσο και τα Ελληνόπουλα. Οι ίδιοι όμως συναντούν δυσκολίες με τη γλώσσα μας. 
Πριν λίγο καιρό στο Σύλλογό μας, απευθύνθηκε μια ομάδα οικονομικών μεταναστών – εργαζομένων στην περιοχή μας, για να τους βοηθήσουμε να μάθουν Ελληνικά.
Ο Σύλλογός μας ανταποκρίνεται στο αίτημά τους και δημιουργεί τμήματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε αλλοδαπούς εργαζόμενους, οικονομικούς μετανάστες.
Ήδη έχουν βρεθεί δάσκαλοι – εθελοντές, πρόθυμοι να υλοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα. 
Αν κι άλλοι συνάδελφοι θέλουν να βοηθήσουν, η συνεισφορά τους είναι φυσικά πάντα ευπρόσδεκτη. 
Παρακαλούμε ενημερώστε τους αλλοδαπούς - γονείς των σχολείων σας, ή άλλους αλλοδαπούς εργαζόμενους και οικονομικούς μετανάστες στην περιοχή :
Αν θέλουν μπορούν κι αυτοί να συμμετάσχουν στο «σχολείο μεταναστών» για να μάθουν Ελληνικά. Φέρτε τους σε επαφή με το Σύλλογό μας.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου



...

Κυριακή 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Ώρα 10.30-13.30 Αποκριάτικο Πάρτυ μεταμφιεσμένων για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Μεταμόρφωσης στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης. Χορός, Dj, παιχνίδια και εκπλήξεις για όλους!!!
Είσοδος ελεύθερη


Ώρα 19.00 “ Η ΑΠΟΚΡ(Ι)Α ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ” Ο Δήμος Μεταμόρφωσης και ο Σύλλογος Κρητών Μεταμόρφωσης διοργανώνουν μία αποκριάτικη βραδιά με “χρώμα” και “άρωμα” Κρήτης,στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.
Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Ώρα 10.30-13.00 ΑΝΑΒΟΥΝΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ...... Από τις 10.30-13.00 σε (6) έξι διαφορετικά σημεία της πόλης γιορτάζουμε την Αποκριά με μουσικές, μεζέδες και κρασί.

Σημεία συγκέντρωσης:

Περιοχή Πευκών: Χώρος εκδήλωσης το 2ο Δημοτικό Σχολείο
Μεταμόρφωσης
Περιοχή Μποφίλια: Χώρος εκδήλωσης το 6ο Δημοτικό Σχολείο
Μεταμόρφωσης

Περιοχή Δεξαμενής :Χώρος εκδήλωσης Γραφεία Συλλόγων (Εργατικές
Κατοικίες , Ιερού Λόχου & Γ. Παπανδρέου)

Περιοχή Προφήτης Ηλίας: Χώρος εκδήλωσης το 2ο Γυμνάσιο
Μεταμόρφωσης

Περιοχή Νέας Ζωής- Βλάχου: Χώρος εκδήλωσης το 4ο Δημοτικό
Σχολείο Μεταμόρφωσης

Περιοχή Πολυκατοικίες – Νέμεσης: Χώρος εκδήλωσης Πλατεία
Νέμεσης (τέρμα λεωφορείων)


Ώρα 13.30 Οι καρναβαλιστές από τα (6) σημεία της πόλης συγκεντρώνονται στην οδό Γ. Παπανδρέου (στο ύψος της EUROBANK) για να παρελάσουν με τα γαϊτανάκια τους πρός την Κεντρική Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

Ώρα 14.00 Κεντρική Πλατεία Μεταμόρφωσης- Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (επί της οδού Γ. Παπανδρέου) Οι καρναβαλιστές συγκεντρώνονται στην πλατεία για να παρακολουθήσουν μοναδικά ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης

“Τους Μωμόγερους”
Από τον Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης “Ο Εύξεινος Πόντος”
“Τους Κορδελλάτους από τα πεδινά της Νάξου”
Από τον Σύλλογο “Θάλασσα & Παράδοση”


Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης σας καλεί να γιορτάσετε τα Κούλουμα με παραδοσιακά εδέσματα, να πετάξετε χαρταετούς και να διασκεδάσετε στο Κτήμα Δηλαβέρη.
 

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Προμήθεια αγροτικών προϊόντων



...
Σας ενημερώνουμε ότι στις 2 Μαρτίου 2013, στο χώρο του Ο.Τ. 150 (όπισθεν ΚΕΠ Νέας Ιωνίας) και στο Δημοτικό Στάδιο, θα διατεθούν τα εξής προϊόντα στο Δήμο μας.
1. Λάδι έξτρα παρθένο από την Λουτρό Μεσσηνίας. Παραγωγός Αναστασόπουλος Κων/νος, στην τιμή των 3 ευρώ το λίτρο σε συσκευασίες των 5 λίτρων (5 λίτρα 15 ευρώ).
2. Μέλι από τον μελισσοκομικό συνεταιρισμού Θάσου, Κωνοφόρων και Ανθέων, στην τιμή των 17 ευρώ τα 3 κιλά.
3. Ρύζι τύπου νυχάκι από Ανθήλη Λαμίας, παραγωγός Τσίγκας Γεώργιος, στην τιμή του 1 ευρώ το κιλό, σε συσκευασίες των 5 κιλών (5 κιλά 5 ευρώ).
4. Όσπρια από Αμπελοχώρι Άργους Ορεστικού Καστοριάς, παραγωγός Γεώργιος Κουρούτος. 1) Φασόλια ψιλά στην τιμή των 2 ευρώ το κιλό, σε συσκευασίες των 2,50 κιλών (2,50 κιλά 5 ευρώ), 2) Φασόλια γίγαντες σε συσκευασίες των 3,5 κιλών στην τιμή των 10 ευρώ. 3) Φακές ψιλές στην τιμή των 2 ευρώ το κιλό, σε συσκευασίες των 5 κιλών (2,50 κιλά 5 ευρώ).
5. Αλεύρι, Μύλοι Δαβρή Αυλώνα Αττικής. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τύπου 70%, 0,60 λεπτά το κιλό, σε συσκευασίες των 10 κιλών στην τιμή των 6 ευρώ.
6. Πατάτες Νευροκοπίου Παραγωγός Ξανθόπουλος Σάββας, στην τιμή των 0,45 λεπτών το κιλό σε συσκευασίες των 20 κιλών.
Επίσης στο χώρο του Ο.Τ.150 θα διατεθούν χωρίς παραγγελία τα εξής προϊόντα : Ζυμαρικά από τα εργαστήρια ζυμαρικών Σεραφείμ από (Γαλότα Κορινθίας), Τσίπουρο, Ρακόμελο, Καρυδόψιχα, Αμυγδαλόψιχα και γλυκό κουταλιού από το Καρπενήσι, παραγωγός Αθανάσιος Αποστολόπουλος.
Παραγγελίες μέχρι 27/02/2013
Οι αιτήσεις ξεκινούν από 15/02/2013 από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας (Αγ.Γεωργίου 40) στο ισόγειο (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), τα απογεύματα από τις 18:00 μ.μ. έως και τις 20:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας (Λεωφ. Ηρακλείου 264) στο ισόγειο και στη πλατεία Σημειριώτη στο περίπτερο του Συλλόγου ανέργων Ν.Ιωνίας.
Παραγγελίες γίνονται και ηλεκτρονικά μέσω του site του Δήμου στο www.neaionia.gr
Σημείωση : Όσοι δεν έχουν κάνει έγγραφη παραγγελία, μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα μετά τις 12 το μεσημέρι (εφόσον υπάρχουν).