Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Έντονα αντιδρούν οι τρεις «ιδιοκτήτες» του «καλύτερου οικοπέδου της Ευρώπης», όπως έχει χαρακτηριστεί, του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ και του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την αξιοποίησή του. Όπως λένε, με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr, οι δήμαρχοι Αργυρούπολης-Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, Αλίμου Θάνος Ορφανός και Γλυφάδας Κώστας Κόκορης (οι δύο τελευταίοι είναι εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ), το σ/ν δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχει προτείνει η Αυτοδιοίκηση, οδηγεί σε ξεπούλημα του «οικοπέδου» όσο όσο, και σίγουρα δε θα περάσει. «Θα μας βρει μπροστά του», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Δείτε το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr ΕΔΩ 

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ σε ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ, ΛΑΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ , ΟΣΠΡΙΑ ,ΚΡΑΣΙΑ



Αποφασισμένοι να κάνουν ευκολότερη οικονομικά τη ζωή μας , παραγκωνίζοντας τα αρπακτικά των μεσαζόντων κι άλλων αετονύχηδων που εκμεταλλεύονται τους παραγωγούς , ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος. ΄Ενώ όλα έχουν περικοπεί, οι τιμές στα ράφια των μάρκετς παραμένουν αμετακίνητα στα ύψη. Π.Χ. πριν μια εβδομάδα το  λίτρο κρασιού στο ΚΑΡΦΟΥΡ είχε 1.90 ευρώ, δυό μέρες αργότερα  ανέβηκε στα 2.40! Γιατί ; Την απάντηση θα τη δώσουν οι εθελοντές εδώ με το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ που θα γίνεται περίπου κάθε Κυριακή ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΑΧΤΥΠΗΤΕΣ, όπως  απέδειξε το πείραμα της πατάτας...

ΜΜΕ - Η σιωπή των «λυκοπροβάτων»!




Ισλανδία: Σε παραίτηση «εξαναγκάστηκε» η κυβέρνηση!
Στη φυλακή οι υπεύθυνοι της κρίσης!
Μάθημα δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο από τους Ισλανδούς!
Άκρα του τάφου σιωπή από τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ!
Του Φάνη Κυριόπουλου
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί άραγε δεν υπάρχουν ειδήσεις από την Ισλανδία;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και οι καλοπληρωμένοι , «σφουγγοκωλάριοι» και βολεμένοι κοντυλοφόροι τηρούν σιγήν ιχθύος για την «κοσμογονία» που συνετελέσθη σε αυτήν την μικρή χώρα του Βορρά;
Διότι εκεί, πραγματικά έγινε «επανάσταση», εντός ή εκτός εισαγωγικών, από έναν λαό που λίγα γνωρίζουμε γι' αυτόν, αφού οι «ειδικοί» φροντίζουν συνειδητά να. σιωπούν, καθώς γι' αυτούς η Ισλανδία μπορεί να αποτελέσει το «κακό» παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη της κρίσης. Διότι η «κατοχή» από τους μερκοζί και τους. λοιπούς «συγγενείς» πρέπει να συνεχιστεί.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εκτός τόπου και χρόνου...



 ...
το ΔΣ της ΚΕΔΕ


 ...
Για ακόμα μια φορά το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) αποδεικνύεται ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει τη συγκυρία. Την ώρα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταρρέει κάτω από το βάρος των εξοντωτικών περικοπών, το ΔΣ της ΚΕΔΕ φαίνεται διστακτικό να κινητοποιήσει την Αυτοδιοίκηση για να διεκδικήσει τα αυτονόητα: Την επιβίωση του θεσμού, τη μη περαιτέρω επιβάρυνση των πολιτών, την προστασία των παρεχόμενων υπηρεσιών. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ το ΔΣ της Κ.Ε.Δ.Ε. δεν έλαβε αποφάσεις για κινητοποιήσεις(!)την ώρα που οι περικοπές στα ήδη πετσοκομένα έχουν φτάσει για φέτος τα 750 εκ ευρώ. Όπως αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κ. Ασκούνης «Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να κλείσουμε τους δήμους. Είναι η πιο εύκολη αντίδραση. Αλλά ποιους θα τιμωρήσουμε έτσι; Ποιος θα ακούσει το μήνυμα;» Προφανώς στην παραπάνω εκτίμηση του κ. Ασκούνη παίζει ρόλο ότι είναι και ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΠαΣοΚ- και από τους βασικούς υπεύθυνους(δια πράξεων ή παραλείψεων) για το κατάντημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Το δυστύχημα για τους πολίτες είναι ότι τα όργανα της Αυτοδιοίκησης δεν τα εκλέγουν άμεσα οι πολίτες, αλλά τα εκλέγουν οι εκλεγμένοι- συνήθως με τοι μανδύα του ανεξάρτητου στις τοπικές εκλογές και με την ένταξή τους στο κομματικό ψηφοδέλτιο στην Π.Ε.Δ.Α. και την Κ.Ε.Δ.Ε. Ας προσέχαμε. Προς το παρόν θα πληρώσουμε...


dskede.jpg

Η ληστεία με αριθμούς

MISTHOS2
Τελικά τι είναι η χρεωκοπία;  

Μην αγοράζετε γερμανικά!


Mία ενδιαφέρουσα απάντηση, στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, προετοιμάζεται απο πολίτες της χώρας.Εφόσον η Γερμανία δεν θα πληρώσει τις αποζημιώσεις, που οφείλει, η ελληνική κίνηση έχει σκοπό να τις στερήσει αυτά τα ποσά.Πιο συγκεκριμένα, έχει προταθεί άμεσο μποϊκοτάζ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα. Οπότε, όποιος θέλει να συμμετέχει αρκεί να αποφεύγει τα προϊόντα με τους εξής αρχικούς αριθμούς στο barcode:
400, 401, 402, 403, 440. Εάν αυτός είναι ο αρχικός αριθμός τότε το προϊόν προέρχεται απο την Γερμανία.
Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, θα πάει το βουνό στον Μωάμεθ, λέει η παροιμία. Η πραγματικότητα λέει ότι η Γερμανία δεν θα ξεφύγει απο τα χρέη της.

*Ευχαριστούμε τον αναγνώστη κ. Βλάχο για την προώθηση του μηνύματος 


ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Ανεξάρτητος και ο Παναγιώτης Κανέλλος

...Μετά τον Παναγιώτη Μπόλλα και ο Παναγιώτης Κανέλλος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Η ανακοίνωση έγινε στο ΔΣ της 21.02, χωρίς ο Π. Κανέλλος να δώσει το πολιτικό σκεπτικό αυτής του της απόφασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο πλέον δημοτικοί σύμβουλοι εξέδωσαν ανακοίνωση από κοινού όπου κάνουν επίθεση στη διοίκηση Φωκιανού, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον επικεφαλής της τέως παράταξής τους, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι λειτουργούν ως de facto ομάδα. 
Απομένει να δούμε ποιός εξ αυτών θα "ηγηθεί" της προσπάθειας ή μήπως θα έχουμε τη "διάσπαση του ατόμου" την ώρα λήψης της απόφασης για τον αρχηγό! Τα πράγματα φαίνεται να δυσκολεύουν για το Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, αφού ο φήμες λένε ότι θα ακολουθήσει και άλλη ανεξαρτητοποίηση.  Βεβαίως αξίζει να θυμηθούμε ότι παρά τις αποχωρήσεις τις προηγούμενης τετραετίας βασικών στελεχών της παράταξής του, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έφτασε στο 36%, με 44% στην Πεύκη

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο Μανόλης Γλέζος στη Νέα Φιλαδέλφεια


...
Στο χώρο της λαϊκής συνέλευσης(Δεκελείας 116) θα μιλήσει την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 7 μμ ο Μανώλης Γλέζος μεταξύ άλλων για τις τελευταίες εξελίξεις και για τις γερμανικές επανορθώσεις. Η παρουσία του αειθαλους αγωνιστή αναμένεται να αποτελέσει μαγνήτη για πολύ κόσμο, σε συνδυασμό με το επίκαιρο θέμα της συζήτησης. 




Διαδημοτική συνάντηση για τα οικονομικά αδιέξοδα.


...
Πρόταση αγωνιστικών κινητοποιήσεων από το Δήμαρχο Ηρακλείου

 
...
Η οικονομική ασφυξία των δήμων αποτέλεσε το βασικό θέμα της διαδημοτικής συνάντησης των δήμων, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας ,Λυκόβρυσης- Πεύκης, Μεταμόρφωσης και Αμαρουσίου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημαρχείο Ηρακλείου, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Π. Βλασσόπουλου. 
Αφορμή για τη συν'αντηση ήταν ότι ο Δήμος Ηρακλείου για Ιανουάριο και Φεβρουάριο παίρνει από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, 0 ( μηδέν) ευρώ, κάτι που οδηγεί σε κατάρρευση το Δήμο
Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο δήμαρχοι Λυκόβρυσης –Πεύκης Δ. ΦωκιανόςΜεταμόρφωσης Μ. Καρπέτας, Νέας Ιωνίας Ηρ. Γκότσης, , ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ν. Αλεπούς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λυκόβρυσης- Πεύκης Τ. Μαυρίδης, ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Μαστοράκος, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο δήμο Ηρακλείου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Στο πλευρό των εργαζομένων...


....
ο Δήμος Ηρακλείου


....
Συνεχίζει τη συμπαράσταση στους πολίτες ο Δήμος Ηρακλείου. Μετά την ανοιχτη επιστολή του Παντελή Βλασσόπουλου, ένα τεράστιο πανό κρεμάστηκε στην πρόσοψη του Δημαρχείου, με το οποίο εκφράζεται η αντίδραση στα Μνημόνια, τα PSI κ.ο.κ.




ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Στην πιο κατάλληλη στιγμή...

...Παρουσιάστηκε από την Έκφραση το βιβλίο “Κρίση, Απεχθές χρέος και αθέτηση πληρωμών: Το ελληνικό δίλημμα” του οικονομολόγου Γιάννη Τόλιου.
Περισσότερα εδώ