Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Όλοι μαζί μήπως και σωθούμε!



...
Κοινή - ανοιχτή- συνεδρίαση των δημάρχων 4 δήμων για να προχωρήσουν τη διαδημοτική συνεργασία, ως αντίδοτο στη διάλυση της Αυτοδιοίκησης...
Δείτε το θέμα ΕΔΩ

Λεηλάτησαν... ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομεία!

Τραβούν τα μαλλιά τους οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, οι πρόεδροι των ΤΕΙ και οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων. Ξαφνικά, ο ένας μετά τον άλλον ανακαλύπτουν ότι οι καταθέσεις που είχαν τα ιδρύματα των οποίων προΐστανται στην Τράπεζα της Ελλάδος... έχουν κάνει φτερά σχεδόν ολοσχερώς!
Δείτε το άρθρο στο ΕΘΝΟΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Ρατσιστικά κατορθώματα και ξυλοδαρμοί μεταναστών από ΑΤ Ν.Ιωνίας ....



....
καταγγέλλουν η Κινηση ενάντια στο ρατσισμό και η Ένωση μεταναστών εργατών
Περισσότερα εδώ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Ποιοι, πως και πόσο φοροδιαφεύγουν και κερδοσκοπούν στους δημόσιους χώρους ;


 
....
Ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών με βολές πρός πολλές κατευθύνσεις για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων της πλατείας


....
Το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις αυθαιρεσίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τις καταπατήσεις του δημόσιου χώρου στην κεντρική πλατεία και στις γύρω περιοχές και την μη καταβολή των τελών τραπεζοκαθισμάτων και δημοτικών φόρων. Με προτάσεις που έπεφταν στο κενό επί δέκα μήνες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και με δημόσιες ανακοινώσεις, καλούσαμε τη Διοίκηση του Δήμου να φέρει σαν τακτικό θέμα συζήτησης, τη λήψη μέτρων ώστε να μπεί οριστικά τέλος σε κάθε λογής αυθαιρεσία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις αποκλίσεις στον προϋπολογισμό


Σχολιάζοντας τη δημοσίευση των στοιχείων για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο δίμηνο του 2012, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας, δήλωσε:
«Τα στοιχεία ενισχύουν την ανησυχία για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις  της συνεχιζόμενης υφεσιακής πολιτικής.
Ειδικότερα οι χρηματοδοτήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων αποδεικνύονται τελείως εκτός στόχων. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην αναθεώρησή τους και όχι να αποτελέσουν τετελεσμένο για τις προσαρμογές του Ιουνίου. 
Το ελάχιστο που οι πολίτες χρειαζόμαστε επειγόντως είναι η επανασύσταση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Μετά το ξήλωμά του από τον κ. Βενιζέλο, δεν έχουμε πια ανεξάρτητη εκτίμηση για την εξέλιξη υλοποίησης του προϋπολογισμού και τη  βασιμότητα των προβλέψεών του.»

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Ανεξάρτητη η Λίτσα Αμανατίδου!


.. litsaamanatidou2.jpg
Την ανεξαρτητοποίησή της από την πλειοψηφούσα παράταξη “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” του Ηρακλή Γκότση κατέθεσε στον πρόεδρο του ΔΣ η Λίτσα Αμανατίδου. Στην επιστολή της η δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας αναφέρει τα εξής: