Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ήρθε η ανάπτυξη...

Η ανάπτυξη που φέρνει στη χώρα μας η νέα δόση που εξασφάλισε η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει. Το επιχειρηματικό "πήγαινε - έλα" ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς. Αψευδής μάρτυρας η εικόνα του Ελ. Βενιζέλος, Τρίτη απόγευμα 7 μμ



ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Κινητοποιούνται οι γονείς για τη διάλυση των σχολείων


....
Ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων του 2ου δημοτικού Νέας Ιωνίας


....
Την ΤΕΤΆΡΤΗ 23 Ιανουαρίου  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας Γενική Συνέλευση όπου κύριο θέμα της, ήταν η αδυναμία του δήμου (λόγω των μεγάλων περικοπών που έχουν γίνει) να καλύψει της λειτουργικές δαπάνες των σχολείων που ανέρχονται περίπου στις 700.000 ευρώ το χρόνο.
Με το έγγραφο με αρ. πρωτ. 942 που στάλθηκε από το γραφείο δημάρχου στις 10-1-2013 , ζητήθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων , από τη Δ’ ΕΛΜΕ, από το Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών <<Γ.Σεφέρης>>, από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και από τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, να αποφασίσουν μορφές κινητοποίησης ώστε να διεκδικήσουμε από το υπουργείο εσωτερικών την πλήρη κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των σχολείων.
Στη συνέλευση μας ,στην οποία ήταν παρόν το 1/3 των μελών του συλλόγου μας , συμφωνήσαμε να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που προτάθηκαν στην συνέλευση την Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, την Δευτέρα 21-1 2013 και οι οποίες είναι:
Συνέντευξη τύπου για την οικονομική κατάσταση στα σχολεία
Ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία του Δήμου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σημηριώτη.
Όμως, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Δημοτικού έχει μία επιπλέον πρόταση.
Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 ,την ημέρα που το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να Ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου της Νέας Ιωνίας για το 2012-2013 , να συγκεντρωθούμε ΟΛΟΙ έξω από το Δημαρχείο, γονείς και δάσκαλοι και να απαιτήσουμε
α) να μάθουμε από τον όποιο υπεύθυνο ,ποσό ακριβώς είναι το χρέος των σχολικών επιτροπών και β) τα ΠΑΙΔΙΑ και τα ΣΧΟΛΕΙΑ μας να είναι η πρώτη προτεραιότητα τους και να διεκδικήσουμε γι’ αυτά το καλύτερο δυνατό.