Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Στην παγκόσμια ελίτ τα ελληνικά ΑΕΙ-ΤΕΙ


Ισπανοί ερευνητές αξιολογούν το Αριστοτέλειο στο κορυφαίο 1%, ενώ 15 από τα 23 πανεπιστήμιά μας φιγουράρουν στο καλύτερο 10%. Και Και τα ΤΕΙ πλασάρονται σε εξαιρετικά υψηλές θέσεις

Της Αννας Ανδριτσάκη

Δείτε το άρθρο ΕΔΩ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Λεηλασία χωρίς προηγούμενο


Κυβερνητικό «αμόκ» ιδιοτελούς κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος.
Του Γιώργου Κύρτσου
Η διαπίστωση της κυβερνητικής ηγεσίας και των υποστηρικτών της, εντός και εκτός πολιτικής, ότι δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα βελτίωσης της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης και πως οι πολιτικές αντοχές της κυβέρνησης Σαμαρά μπορεί να αποδειχτούν περιορισμένες οδηγεί στην επιτάχυνση και στην κλιμάκωση της ιδιοτελούς κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος και του δημόσιου συμφέροντος. Στόχος των πολιτικών, που έχουν μπροστά τους ένα εξαιρετικά δύσκολο μέλλον, είναι να ενισχύσουν το κομματικό, ενδεχομένως και το προσωπικό τους ταμείο, προτού αποχωριστούν την εξουσία. Το μαύρο πολιτικό χρήμα εξασφαλίζει ένα άνετο επίπεδο διαβίωσης σε συνθήκες μνημονιακής λιτότητας, αλλά και διευκολύνει, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, την επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο.
Ενοικιαστές φρεγατών

Κυκλοφορεί η ΕΚΦΡΑΣΗ 03.03.2013



...
Κατεβάστε την εφημερίδα από ΕΔΩ

EKFRASH144mikro.jpg

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Είπα......αλλά δεν είπα ακριβώς!



...

ή όταν μπερδεύεται το δημοτικό συμβούλιο με το καφενείο και η πολιτική με τα κουτσομπολιά συμβαίνουν “ατυχήματα” σαν αυτά που περιγράφουμε πιο κάτω:

EDITORIALS | Είναι ένα σοκ

..papageorgopoulosv.jpg
Τα ισόβια στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ήταν ένα σοκ για πολλούς: Δυσάρεστο για όσους δεν πίστευαν ότι στο Δήμο Θεσσαλονίκης έκλεβαν τα ταμεία με κυνικό τρόπο, ευχάριστο για όσους δεν πίστευαν ότι μπορεί να πληρώσουν και κάποιοι που βάλανε χέρι στα ταμεία. Η περίπτωση είναι ιδιάζουσα: Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είναι “πρώην”, εκτός πολιτικού συστήματος. Άρα το σύστημα δεν πείθει απόλυτα με την περίπτωσή του. Ακόμα, είναι ίσως η μοναδική περίπτωση που έκλεβαν τα ταμεία, με τέτοιο τρόπο που σίγουρα θα τους έπιαναν. Δεν χωρά σε καμιά λογική να χρωστά κάποιος ασφαλιστικές εισφορές 5000 υπαλλήλων – τις οποίες έχει κλέψει – και να πιστεύει ότι δεν θα αναζητηθούν ευθύνες. Η απόφαση του δικαστηρίου αποδίδει δικαιοσύνη, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο πολίτης. Φτάνει μόνο να μην είναι η εξαίρεση και να μην σταματήσει στους πρώην η διαδικασία.
Υ.Γ. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είναι “πεσμένος”. Τους “πεσμένους” δεν τους χτυπάμε. Ας βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα και ας αφεθεί ήσυχος να αντιμετωπίσει το προσωπικό δράμα που βιώνει.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Αυτός είναι ο συλληφθείς...


...
για τις ρατσιστικές επιθέσεις σε Μεταμόρφωση, Ηράκλειο και Λυκόβρυση 


...
Στη δημοσιότητα έδωσε η ελληνική αστυνομία τα στοιχεία και τη φωτογραφία του 20χρονου συλληφθέντα για τις επιθέσεις το Σεπτέμβριο του 2012.
Πρόκειται για τον Κοντομούς Κωνσταντίνο του Αλκιβιάδη και της Δήμητρας.
Δείτε την ανακοίνωση και τις φωτογραφίες ΕΔΩ