Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πέθανε ο Βασίλης Πανουργιάς


....
Ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μεταμόρφωσης πέθανε αιφνίδια το Σάββατο, μάλλον από καρδιακό επεισόδιο. 
Περισσότερα εδώ



Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Χατζησαββίδης vs Έκφραση




Επιστολή του δημοτικού συμβούλου Άρη Χατζησαββίδη καθώς και την απάντηση της Έκφρασης σε σχέση με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για την πολυσυζητημένη επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ δημοσιεύουμε στη συνέχεια.



...

Η επιστολή του κ. Χατζησαββίδη:

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Για το "τέλος"



...
Δήλωση του Δημήτρη Φωκιανού


....
Σχετικά με το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός δήλωσε τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα ηνία του ενιαίου μας Δήμου προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους δημότες που πλήττονται σκληρότερα από την οικονομική κρίση. Και αυτό, παρά την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου που παραλάβαμε. Διατηρήσαμε όλες τις δομές κοινωνικού χαρακτήρα, σε αντίθεση με την μερική κατάργηση τους σε άλλους ΟΤΑ.
Η εξασφάλιση κονδυλίων για το «Βοήθεια στο σπίτι», η απαλλαγή από τα τροφεία των μισών γονέων στους παιδικούς σταθμούς καθώς και η μείωση των τροφείων στους χαμηλόμισθους γονείς, σε σχέση με πέρυσι αποδεικνύουν έμπρακτα, το πραγματικό ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής.
Τώρα, που η οικονομική κρίση βαθαίνει ακόμη περισσότερο και οι άδικοι φόροι επιβάλλονται ισοπεδωτικά, συμπολίτες μας βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Ο Δήμος μας έχει ήδη επεξεργαστεί την ίδρυση «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» , τη συγκρότηση ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ με ειδικούς ψυχολόγους καθώς και τη ενίσχυση του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για τους ευρισκόμενους σε οικονομική ανέχεια.
Σε σχέση με το ειδικό τέλος ακίνητων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το οποίο θεωρούμε χαράτσι, άδικο και αντισυνταγματικό, θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο στήριξης των δημοτών που αδυνατούν να πληρώσουν. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί προς έγκριση η λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες, στις οποίες πρόκειται να προβεί η δημοτική αρχή . Θα στηρίξουμε τη σχετική αίτηση ακύρωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και με παρέμβαση του Δήμου μας ,με τη συνδρομή της νομικής μας συμβούλου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την συζήτηση της 2ας Δεκεμβρίου 2011. Δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε μόνους τους συμπολίτες μας και ότι θα συντονίσουμε τη δράση μας και με άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»


Ιστορία....


Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Παντελής Βλασσόπουλος: Να βοηθήσουμε τις οικογένειες να αντεπεξέλθουν στην κρίση, χωρίς να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός.

Την άποψή του για όλα τα θέματα του Δήμου – και όχι μόνο- παρουσιάζει με συνέντευξή του στην Έκφραση ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος. Τοποθετείται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και ειδικότερα της καθαριότητας, μιλά για το τι βρήκε στο Δήμο, το κτήμα Φιξ, τη στάση της αντιπολίτευσης, τον Καλλικράτη, τους στόχους του.
Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Μνημόνιο- ασφαλιστικό

Από την Τ.Ο. Ν.Δ Νέας Φιλαδέλφειας


...
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, διοργανώνει την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 στις 18:30μ.μ. στο «ΚΑΦΕ ΜΠΕΚΑΣ», Σμύρνης και Προύσης 8, ημερίδα που θα αναπτυχθούν οι θέσεις της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για το Μνημόνιο και το Ασφαλιστικό.
Δύο επίκαιρα ζητήματα που οι επιπτώσεις τους είναι ήδη εμφανείς και στην πόλη μας.

Ομιλητές θα είναι στελέχη του κόμματος.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Ενδοσχολική βια.

Από το σύλλογο γονέων του 7ου δημοτικού, σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”


....
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Ν. Φιλαδελφείας διοργανώνει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 6:00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45) ομιλία με θέμα:"Ενδοσχολική Βία και οι μορφές που εκδηλώνεται αυτή”.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ψυχολόγος και συνεργάτης του "Χαμόγελου του παιδιού" Στέφανος Αλεβίζος . Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.
Μόνο για γονείς.
endosxolikivia.jpg

Διαφορές μονοκομματικής με πολυκομματική κυβέρνηση!

Βασική διαφορά!

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Προς συγκυβέρνηση-μνημονιακό εξάμβλωμα

Φαβορί για την πρωθυπουργία ο Λ. Παπαδήμος, με τις 


ευλογίες Παπανδρέου-Σαμαρά και την υψηλή επιστασία 


των …Μεγάλων Δυνάμεων. 


Όλες οι εξελίξεις εδώ

Κίνδυνος για τη Δημοκρατία


Αυτές τις ημέρες είμαστε όλοι μάρτυρες μια προσπάθειας να κλείσει η μοναδική- ισως - εφημερίδα με καθαρό δημοσιογραφικό χαρακτήρα, η Ελευθεροτυπία. Το κλείσιμο μιας τέτοιας εφημερίδας δεν είναι επιχειρηματικό γεγονός.
Δείτε περισσότερα εδώ