Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Επιτυχημένη και η 3η...


...
συγκέντρωση για το χαράτσι


...
Πλήθος πολιτών της Μεταμόρφωσης συμμετείχε τη Δευτέρα 23.01 στη συγκέντρωση της επιτροπής για το χαράτσι της Μεταμόρφωσης. Η συγκέντρωση ήταν η 3η από την ίδρυση της επιτροπής, με στόχο την ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα και την ανταλλαγή απόψεων για την προοπτική της προσπάθειας.
Στην εισήγησή της επιτροπής αναφέρθηκε το ιστορικό της προσπάθειας που ξεκίνησε το Νοέμβριο, τα βήματα που έχουν γίνει( εξώδικα, συλλογή λογαριασμών και αποδείξεων, διαρκής επικοινωνία και ενημέρωση, καθημερινή παρουσία στο χώρο του Δημαρχείου κλπ). Από το σύνολο των τοποθετήσεων προκύπτει η διάθεση των συυγκεντρωμένων να αντισταθούν στο ανήθηικο- όπως χαρακτηρίστηκε- χαράτσι και η ανάγκη η επιτροπή να διευρύνει τη δράση της αγγίζοντας και άλλους τομείς όπου είναι επιτακτική η έκφραση αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συγκέντρωση πήραν το λόγο πάνω από 10 ομιλητές. Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Αργύρης Σκοπελίτης, ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.Σ. Θανάσης Αλωνιστιώτης, ενώ το λόγο πήραν- μεταξύ άλλων- οι Σ. Κατσαούνης( Εξ. Σύλλογος Βλάχου), Γρ. Σατολιάς (Εξ. Σύλλογος Μποφίλια), Γ. Στρογγυλούδης(Συλ. Γονέων 1ου δημοτικού), Βάσω Τζαμαλούκα(πρόεδρος συλλόγου κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας)


Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Επιτέλους! Σύλλογος πολιτών κατά της αυθαιρεσίας των τραπεζών!



....
Ιδρύθηκε σύλλογος προστασίας ενάντια στις αυθαιρεσίες των τραπεζών.
Εδώ όλες οι σχετικές πληροφορίες

Σβήνουμε τα φώτα 1 Φεβρουαρίου



....
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.


 


....
Το "απαγόν" ή σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας.Εσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα!Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.

Κάποιοι έχουν μια στοιχειώδη επίγνωση του τι έκαναν. Αν βγει και στον αγώνα ο γιατρός, θα είναι αξιέπαινος