Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Χατζησαββίδης vs Έκφραση




Επιστολή του δημοτικού συμβούλου Άρη Χατζησαββίδη καθώς και την απάντηση της Έκφρασης σε σχέση με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για την πολυσυζητημένη επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ δημοσιεύουμε στη συνέχεια.



...

Η επιστολή του κ. Χατζησαββίδη:
κύριε Καραβάκο,
Κατ’ αρχήν θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τον μεγάλο χώρο και χρόνο που αφιερώσατε στα δικά σας μέσα (ηλεκτρονικά και έντυπα) για τον επικεφαλής της Παράταξης Ανεξάρτητου Κινήματος Αριστείδη ( Άρη) Χατζησαββίδη.
Αντιλαμβανόμαστε πάρα πολύ καλά ότι πρωτίστως είστε επιχειρηματίας και σας ενδιαφέρει το ΚΕΡΔΟΣ και η επιβίωση της επιχείρησής σας.
Παρακολουθούμε την «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» σας πορεία, σε δουλειές με το Δημόσιο και κατανοούμε την προϋπόθεση «καλών σχέσεων» με τους εκπροσώπους αυτών, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο μεγάλης κρίσης του ιδιωτικού τομέα και του εμπορίου.
Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ είναι λέξεις που απευθύνονται σε αφελείς καλόπιστους πολίτες και για εσάς έχουν «κάποια» αξία, εμπορική.
Οι πολίτες καταλαβαίνουν και αξιολογούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, τους φορείς της εξουσίας και μπορεί «να αργούν αλλά δεν λησμονούν».
Δεν μπορείτε με τέτοιο «εμπόρευμα» ούτε να στηρίξετε εξουσίες, ούτε να εμποδίσετε υγιείς δυνάμεις να ασκήσουν τα νενομισμένα θεσμικά τους καθήκοντα.
Τρανταχτό παράδειγμα ο «νοικοκυρεμένος» δήμος του κ. Χαραλάμπους
Μπορείτε βεβαίως να εμπαίζετε ορισμένους αφελείς.
Αν σας αδικώ αναρτήστε το ηχητικό ντοκουμέντο της εφημερίδας ΖΩ από τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης για να συγκρίνουν το δικό σας, ταυτισμένο με την πλειοψηφία «δημοσιογραφικά» αποπροσανατολιστικό υλικό με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ.
Αν θέλετε, δημοσιεύετε την παρούσα επιστολή.
Εμείς υπομονετικά θα σας παρακολουθούμε και θα συνεχίσουμε απτόητοι με συνέπεια τον ρόλο που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας ΙΩΝΙΩΤΕΣ ως ΚΥΡΙΑΡΧΟ σώμα και πιο συγκεκριμένα του ελέγχου της κριτικής και των προτάσεων.


Και η απάντηση της Έκφρασης:

Η επιστολή του κ. Χατζησαββίδη είναι άκρως ενδιαφέρουσα, επειδή μας δίνει τη δυνατότητα να θίξουμε κάποια σημεία:
  1. Επιβεβαιώνει την αντικειμενικότητα της εφημερίδας μας, στο σημείο της καταγραφής των γεγονότων. Πράγματι η προβολή όλα αυτά τα χρόνια του κ. Χατζησαββίδη ήταν- ίσως – δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με την αποδοχή του από την κοινωνία, όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, και ήταν τέτοια παρά τις διαφορετικές αντιλήψεις μας.
  2. Ενοχλείται ο κ. Χατζησαββίδης από την παραδοχή μας ότι η Νέα Ιωνία ήταν και είναι νοικοκυρεμένος Δήμος. Μάλιστα, ενοχλείται ακόμα περισσότερο επειδή λέμε ότι έτσι ήταν και επί Χαραλάμπους, με τον τρόπο άσκησης διοίκησης του οποίου εμείς- ως Έκφραση- είχαμε σοβαρές διαφωνίες. Να θυμίσουμε εδώ ότι τα ίδια λέγαμε και επί Χαραλάμπους( πχ ότι η Νέα Ιωνία και η Λυκόβρυση ήταν οι δυο Δήμοι της περιοχής μας με αξιοπιστία έναντι των συναλλασσομένων μαζί τους), την ίδια ώρα που ασκούσαμε κριτική στο Γιάννη Χαραλάμπους για αλαζονεία και αδιαφάνεια. Δεν μπορεί να κατανοήσει ο κ. Χατζησαββίδης ότι ακόμα και αν έχουμε με κάποιον σοβαρές διαφωνίες δε σημαίνει ότι είναι άχρηστος, όπως δε σημαίνει επίσης ότι με όσους συμφωνούμε τα κάνουν όλα σωστά. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση στα δημόσια πράγματα από τον κ. Χατζησαββίδη ΚΑΙ σε αυτό το σημείο.
  3. 3. Αντίθετα με εμάς ο κ. Χατζησαββίδης ανακάλυψε μια σειρά προβλημάτων στη διοίκηση Χαραλάμπους με “χρονοκαθυστέρηση”. Έξι χρόνια από την αρχική εκλογή του και αφού, εμμέσως, ο Γ. Χαραλάμπους του έδειξε το δρόμο της εξόδου, βάζοντας τον αντιπρόεδρο στο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. υπό τον κ. Χάρη Σαπουντζάκη( μη εκλεγμένο). Ακόμα και τότε ο κ. Χατζησαββίδης δεν είχε ανακαλύψει σκάνδαλα ή “σκάνδαλα”. Είδε το “φως το αληθινό” αργότερα, όταν δεν τον καλούσαν ούτε στη δημοτική ομάδα. Άλλωστε, για τους λόγους της αποχώρησής του μπορείτε να διαβάσετε τι έλεγε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Έκφραση τον Φεβρουάριο του 2008( Δείτε στοwww.ekfrasi.netστην ενότητα “Συνεντεύξεις”), όπου δεν γίνεται καμία αναφορά σε τέτοια θέματα.
  4. Οι “συνταρακτικές” αποκαλύψεις του κ. Χατζησαββίδη, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι βάσιμες. Ξέρουμε σίγουρα όμως, ότι όταν είχε την ευθύνη να τις ελέγχει, ως αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΕΑ και ως μέλος του ΔΣ ψήφιζε κανονικά, χωρίς ουδεμία ένσταση. Έχει ψηφίζει και τον απολογισμό της ΔΕΠΕΑ και το κλείσιμο της επιχείρησης, χωρίς να μιλήσει για οποιοδήποτε πρόβλημα. Έπαιζε ρόλο ότι προσδοκούσε από την παράταξη στην οποία άνηκε τότε; Πιθανό. Αν, λοιπόν, είναι αλήθεια τα όσα ο κ. Χατζησαββίδης καταγγέλλει, τότε προκύπτει ότι ήταν ανεπαρκής στα καθήκοντα που του είχε αναθέσει ο λαός της Νέας Ιωνίας. Τα αντιλήφθηκε πολύ αργά και κυρίως όταν βρέθηκε εκτός.
  5. 5. Οι καταγγελίες του κ. Χατζησαββίδη δεν έχουν ανάγκη κανένα ΔΣ για να διερευνηθούν. Με θάρρος και παλικαριά τις στέλνει ο καθένας όπου νομίζει, ώστε οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν αυτό που πρέπει. Μόνο που, για μια ακόμα φορά, ούτε σε αυτήν την επιστολή, δε βλέπουμε αν θα μεριμνήσει ο κ. Χατζησαββίδης να πάνε ΟΛΕΣ οι υποθέσεις για έλεγχο. Για μια ακόμα φορά δε μας λέει ούτε λέξη για την υπόθεση με τα βάρη του Αθλητικού Οργανισμού, για την οποία είχε ζητήσει συγνώμη στο ΔΣ. Το ίδιο έκανε και στο δημοτικό συμβούλιο. Ούτε λέξη...
  6. Ο κ. Χατζησαββίδης θεωρεί ότι εμπαίζουμε μερικούς αφελείς: Αν αφελείς είναι όσοι δεν αποδέχονται τον κ. Χατζησαββίδη και τις πρακτικές του, τότε δυστυχώς οι αφελείς στη Νέα Ιωνία είναι πολλοί: Είναι το 95,3% των πολιτών που δεν επέλεξε τον κ. Χατζησαββίδη και τις πρακτικές του. Είναι οι 30 δημοτικοί σύμβουλοι που καταψήφισαν την πρότασή του, καταδικάζοντας και τις συμπεριφορές του. Φυσικά- σύμφωνα με τη λογική του- δεν είναι(αφελής) ο ίδιος ο κ. Χατζησαββίδης και κάποιοι που είναι μαζί του, που ανακάλυψαν τη ρήξη, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση το 2008 και θέλουν να γίνουν και τιμητές όλων των άλλων. Για μια ακόμα φορά ο κ. Χατζησαββίδης κάνει το ίδιο λάθος, για το οποίο κατηγορεί εμάς στην επιστολή του: Περνά τους άλλους για αφελείς. Δεν είναι όμως. Και του το αποδεικνύουν συνεχώς.
  7. Σε σχέση τώρα με την εταιρία μας και τη συναλλαγή με το Δημόσιο: Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά. Σκύβουμε με σεμνότητα το κεφάλι και ακούμε τις απόψεις του κ. Χατζησαββίδη. Ξέρει πολύ περισσότερα από εμάς για το θέμα, έχει εμπειρίες σχετικές, σχεδόν “μια ζωή”. Η δική μας “επαγγελματική σχέση” με το “Δημόσιο” έχει μόλις μιας δεκαετίας ιστορία. Γι αυτό το λόγο θα έχουμε και σοβαρά προβλήματα κατά τη συνταξιοδότησή μας: Πρέπει να καταθέσουμε ένσημα οικοδομικά, εργατικά, και ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) και φαίνεται και ότι θα περιμένουμε 1,5 χρόνο για τη σύνταξη. Σε ηλικία φυσικά 65+.Από το Δημόσιο σύνταξη δε θα πάρουμε.
  8. Φυσικά, το ότι ο κ. Χατζησαββίδης δεν έχει τα εχέγγυα να αποτελεί τον κριτή των άλλων, δε σημαίνει πως ότι λέει είναι για πέταμα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη δράση του, να την καταγράφουμε και να την κρίνουμε και θετικά και αρνητικά, με γνώμονα τα γεγονότα αλλά και τις απόψεις μας.
  9. Υ.Γ. Έχουμε ως κανόνα στις επιστολές να απαντάμε με ίσο αριθμό λέξεων. Δυστυχώς όμως η χρήση χαρακτηρισμών και υπονοούμενων από τον κ. Χατζησαββίδη μας ώθησε να παραβιάσουμε τον κανόνα. Θα προσπαθήσουμε να μην ξανασυμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου