Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Για την 28η και το φασισμό



...
...
Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου, την εθνική αντίσταση και τα σύγχρονα διδάγματα πραγματοποίησε η ΚΝΕ τη Κυριακή 21 Οκτωβρίου στη Νέα Ιωνία με τη συμμετοχή μαθητών, γονιών και νεολαίας.

Κύριος Ομιλητής ήταν ο Τάσος Γαλανόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συζήτηση που ακολούθησε, έγινε εκτενής αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία, την εξάπλωση του φασισμού στις Ευρωπαϊκές χώρες που μάστιζε η Καπιταλιστική Κρίση(μέσα σ' αυτές και η Ελλάδα), την ανάπτυξη του αντιφασιστικού-εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στην Ελλάδα και το ρόλο του ΚΚΕ και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τις κατακτήσεις στα πρώτα φύτρα της Λαϊκής Εξουσίας στην Ελεύθερη Ελλάδα, το ρόλο της ΕΣΣΔ στην αντιφασιστική νίκη των λαών.

Το Βίντεο που προβλήθηκε: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Yv_rl0eZ2Og

Έχουμε χρέος οι νέες γενιές να μάθουν την ιστορική αλήθεια. Να μάθουν τι ήταν οι ναζί, οι ντόπιοι συνεργάτες τους, ποιος τους πολέμησε και κάλεσε το λαό σε ξεσηκωμό και ποιος τον εγκατέλειψε στην τύχη του. Αυτή η ιστορία δε διδάσκεται στα σχολεία γιατί δε συμφέρει την Αστική τάξη της χώρας μας. Όμως ο λαός μας σ' εκείνα τα χρόνια έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του και αυτές δεν μπορούν και έχουμε χρέος να μην τις αφήσουμε να σβήσουν.


Η ιστορία έχει μόνο μια αλήθεια και τη γράφουν οι λαοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου