Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Για "πάρτι" μιλά ο Μπάμπαλος


«Περιττά έξοδα, αυτοκίνητα δημάρχου, κινητά, οδηγοί, πολυπληθείς γραμματείες πανηγύρια και γιορτές είναι οριστικά κομμένα». Παντελής Βλασσόπουλος, Απόσπασμα από την ομιλία του την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010 κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.
«Δεν θέλω να μηδενίσω τις προσπάθειες των προηγούμενων διοικήσεων αλλά είναι γεγονός και το βλέπετε όλοι ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε αυτούς τους δύο μήνες. Είπαμε τέρμα στα περιττά έξοδα και ξεκινήσαμε από τις δικές μας αμοιβές. Είπαμε τέλος σε άρτο και θεάματα και αυτά τα κονδύλια έχουν μειωθεί σημαντικά. Για παράδειγμα τα Κούλουμα θα τα διοργανώσουμε μόνο με 5.000 ευρώ ένα σημαντικό πόσο από τα οποία προκύπτουν από χορηγίες. Πέρσι η αντίστοιχη εκδήλωση κόστισε 30.000 Ευρώ». Παντελής Βλασσόπουλος, Τοποθέτηση στο Δ.Σ., Μάρτιος 2011
Ο κ. Βλασσόπουλος είπε τέρμα στα περιττά έξοδα και «ξεκίνησε από τις δικές τους αμοιβές...». Πράγματι, όχι μόνο έχουν διατηρηθεί όλες οι έμμισθες θέσεις δημοτικών συμβούλων που υπήρχαν και επί προηγούμενης διοίκησης αλλά επιπρόσθετα αυτές έχουν αυξηθεί, δημιουργώντας και νέες θέσεις- στις δύο σχολικές επιτροπές. Σε σύνολο είκοσι δημοτικών συμβούλων της δημοτικής του ομάδας οι έμμισθες θέσεις στη διοίκηση του δήμου είναι δεκαεπτά (17). Και αυτό συμβαίνει όχι σε εποχές ομαλές, αλλά σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικού εκτροχιασμού.
Είπε «τέλος σε άρτο και θεάματα», αλλά οι χοροί και τα πανηγύρια καλά κρατούν… Μέσα σε διάστημα δέκα πέντε ημερών περίπου πραγματοποιεί δύο εκδηλώσεις - από αυτές στις οποίες είπε τέρμα - συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, την στιγμή που ο ίδιος, προ εξαμήνου περίπου, στηλίτευε ως υπέρογκο και κατακριτέο το ποσό των 30.000 ευρώ για παρόμοιου χαρακτήρα εκδήλωση.
Και όλα αυτά συμβαίνουν στην χειρότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων εξήντα ετών για την χώρα. Διοργανώνει γιορτή μπύρας (προϋπολογισμού 20.000 €), στα πλαίσια κοινών δράσεων με την γερμανική πόλη Muehldorf, στην οποία μάλιστα φιέστα δίνει διεθνή διάσταση, την στιγμή που γνωρίζει ότι μερίδα της γερμανικής κοινής γνώμης αλλά και του Τύπου της χώρας αυτής αναζητά αφορμές για επικριτικά σχόλια της μορφής «Είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας αλλά το γλεντάνε…», «υπάρχει αρκετό λίπος για κάψιμο ακόμα στην Ελλάδα, αφού μπορούν και πετάνε λεφτά σε πανηγύρια» και άλλα τέτοια.
Κε Βλασσόπουλε ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε υπέρ της μιζέριας, αλλά αυτήν την στιγμή αφενός στο δήμο υπάρχουν άλλες προτεραιότητες από «τον άρτο και τα θεάματα» τα οποία σταματήσατε μόνο στα λόγια, αφετέρου ζούμε ακραίες και μη ομαλές οικονομικές καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε από την μεθοδολογία άσκησης πολιτικής διαμέσου του άρτου και των θεαμάτων, δηλαδή από τις πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης - της οποίας, κάθε μέρα που περνάει, αποδεικνύετε ολοένα και περισσότερο ότι αποτελείτε τη φυσική συνέχεια και σάρκα εκ της σαρκός της - τουλάχιστον ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. Αν δεν σας το επιβάλλει η δική σας πολιτική αντίληψη, το επιβάλλουν οι καταστάσεις που ζούμε.
Για τη συντονιστική επιτροπή
Ο Γραμματέας Γιώργος Πέτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου