Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Οργισμένος ο σύλλογος καθηγητών του Λυκείου


 ...
Οργισμένη ανακοίνωση - ψήφισμα του συλλόγου καθηγητών του Λυκείου, για τα χάλια της Παιδείας


...
ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Μεταμόρφωσης διαμαρτύρεται εντόνως για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία λόγω της καθυστέρησης της εκτύπωσης και διανομής των σχολικών βιβλίων στους μαθητές. Αυτό πιστοποιεί την υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου. Η πρωτοφανής αδιαφορία της πολιτείας να αναλάβει υπεύθυνα τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς την εκπαιδευτική κοινότητα και η έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς το απαραίτητο εργαλείο της γνώσης, το βιβλίο, δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Θέλουμε ως δημόσιοι λειτουργοί – παιδαγωγοί και ως δημοκρατικοί πολίτες αυτού του τόπου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας προς κάθε προσπάθεια, σκόπιμη ή μη, που παρακωλύει την ομαλή λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης.
Απαιτούμε να δώσετε άμεση λύση, έστω και καθυστερημένα, στο πρόβλημα αυτό που δυστυχώς βιώνουμε.
Απαιτούμε σεβασμό προς τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους και φυσικά
απαιτούμε να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια κι όχι εκλιπαρώντας για τα αυτονόητα.
Η γνώση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων. Σήμερα όμως καταπατάται ολοφάνερα, όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλονται (φωτοτυπίες, CD) με τη φιλοτιμία των εκπαιδευτικών. Με ημίμετρα, προχειρότητες και σπασμωδικές λύσεις τα προβλήματα δεν επιλύονται, ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή 30/09/2011 και ώρα 09:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης εγκρίνει ομόφωνα το παραπάνω ψήφισμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου