Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Στο πλευρό των απεργών ο Δήμος


....
για πρωτοφανή επίθεση μιας ανεπαρκούς πολιτικής ηγεσίας, μιλά στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου, με αφορμή τη Γενική Απεργία της Τετάρτης



....
Δύο χρόνια τώρα, η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, όλος ο ελληνικός λαός, γινόμαστε μάρτυρες μιας πολιτικής που ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής.
Στο όνομα της αναγκαίας πράγματι δημοσιονομικής εξυγίανσης, μια ασυνάρτητη, αποσπασματική και αδιέξοδη πολιτική, σαρώνει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών, αποσυνθέτει την κοινωνική συνοχή, αίρει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, εξαφανίζει κάθε ίχνος ευαισθησίας.
Στο όνομα των απαιτήσεων των δανειστών μας, λαμβάνονται μέτρα οριζόντια, ενταγμένα σε μια παράλογη ακολουθία κινήσεων πανικού.
Στο όνομα της ανάγκης θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ασκείται μια αδυσώπητη και ανερμάτιστη πολιτική, χωρίς συνοχή, χωρίς προοπτική, χωρίς στόχους.
Στο όνομα της σκληρότητας της τρόϊκα, εξαγγέλλονται πολιτικές που απορρέουν από την πλήρη διαπραγματευτική ανεπάρκεια των κυβερνώντων.
Στο όνομα του επείγοντος χαρακτήρα των μεταρρυθμίσεων, απαράδεκτες καθυστερήσεις προκαλούν δραματικά τετελεσμένα για τη ζωή των πολιτών.
Η χώρα βυθίζεται στην ύφεση, ολόκληροι παραγωγικοί κλάδοι σταδιακά εξαφανίζονται, την ώρα που η διαφθορά, η παραοικονομία, η γραφειοκρατία και όλες οι θεσμικές αγκυλώσεις της ελληνικής οικονομίας είναι τα μόνα που έχουν μείνει ανέπαφα.
Η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ καθυστερεί, οι διαδικασίες απλοποίησης των θεσμών για τη δημιουργία εύφορου επενδυτικού κλίματος απουσιάζουν, οι αναπτυξιακές εξαγγελίες μένουν στα χαρτιά, όλη η παραγωγική μηχανή παραπαίει.
Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αποσβολωμένος την θυματοποίησή του. Παρακολουθεί απορώντας αν όλες αυτές οι εξελίξεις είναι ανικανότητα ή σκοπιμότητα.
Αγωνιά, αναμένοντας την κατάληξη.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την αυριανή πανελλαδική απεργία δηλώνει εμφατικά ότι είναι δίπλα στους δημότες του, σε όλους τους Έλληνες πολίτες σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση μιας ανεπαρκούς πολιτικής ηγεσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου