Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Αντιπαράθεση στα άκρα



 ....

“Αλήτης”. “απατεώνας”, “συκοφάντης”, “κάποιοι ήρθαν στο Δήμο να λύσουν το επαγγελματικό τους πρόβλημα”, οι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν!




...
Σε μια αντιπαράθεση με χαρακτηρισμούς όπως “συκοφάντης” “αλήτης” και “απατεώνας” εξελίχθηκε το ΔΣ της Νέας Ιωνίας, το οποίο συζητούσε πρόταση του Α. Χατζησαββίδη για τη δημοτική συγκοινωνία. Η επιμονή του Α. Χατζησαββίδη να χρησιμοποιεί ορολογία προσβλητική για την πλειοψηφία, εξόργισε τη δημοτική αρχή. 
Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που ο εκπρόσωπος της ΠΑΚ αποκαλούσε τη δημοτική αρχή “συκοφάντες” και έλεγε πως “κάποιοι έχουν έρθει εδώ για να λύσουν το επαγγελματικό τους πρόβλημα”. Αυτή η αποστροφή του λόγου του έβγαλε εκτός εαυτού τον, ψύχραιμο συνήθως, Ηρακλή Γκότση, ο οποίος όρθιος αποκάλεσε τον Άρη Χατζησαββίδη “λασπολόγο,συκοφάντη, απατεώνα και αλήτη”ζητώντας του επίμονα να ανακαλέσει τις προσβλητικές για την παράταξή του εκφράσεις ή να δώσει ονόματα κάτι που ο Ά. Χατζησαββίδης απέφυγε να κάνει. Εκτός του Ηρακλή Γκότση οι εκφράσεις Χατζησαββίδη ξεσήκωσαν όλη την παράταξη της πλειοψηφίας, με την Όλγα Κατημερτζή να ζητά επιμόνως να κατονομάσει ποιους εννοεί ότι λύνουν το επαγγελματικό τους” “στον αέρα δε θα μιλάς” του είπε, πήγαινε μας τώρα στον ελεγκτή της δημόσιας διοίκησης, να δούμε αν έχουμε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, είπε ο Φώτης Τσοπάνογλου. “Είσαι υβριστής, ως εδώ και μη παρέκει” του φώναζε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πέτρος Μπουρδούκος, “εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια” είπε ο Τάκης Κωστάκης ενώ οΞένος Κυριακόπουλος όρθιος του φώναζε “είσαι γελοίος και φαιδρό πρόσωπο” λέγοντας ότι “δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ μαζί σου, αλλά το παράκανες”.
Οι τοποθετήσεις Χατζησαββίδη ήταν “συνεπείς” με την ως τώρα πορεία του. Μετά τη μη αξιοποίησή του από τον Γ. Χαραλάμπους και την αποχώρησή του από την παράταξή του το 2008 θέτει μια σειρά ζητημάτων, τα οποία παρουσιάζει με άρωμα σκανδάλων. Με την αλλαγή της διοίκησης του Δήμου, το κέντρο βάρους της σκανδαλολογίας μετατοπίζεται στη σημερινή δημοτική αρχή, χωρίς όμως να ξεχνά και την προηγούμενη. Αυτό που έχει καταγραφεί με ανακοινώσεις ως τώρα, ειπώθηκε με σκληρές, στο όριο του προσβλητικού, εκφράσεις στο ΔΣ.
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την πλειοψηφία- δια στόματος Τσαούση- να αποδεχτεί την πρόταση του Παναγιώτη Τσουκαλά, ώστε το δημοτικό συμβούλιο να μην ασχοληθεί με το θέμα( το leasing των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας)- ένα από τα πολλά που ο Άρης Χατζησαββίδης φέρνει στο ΔΣ συνεχώς με σκανδαλοθηρική χροιά- και προτρέπει όποιον νομίζει ότι έχει κάποια στοιχεία να κάνει ο ίδιος αυτό που πρέπει.
Η λογική της πλειοψηφίας ήταν εξαρχής σε αυτήν την κατεύθυνση, σε επίπεδο επιχειρηματολογίας τουλάχιστον. “Δεν είναι δυνατόν το δημοτικό συμβούλιο να ασχολείται κάθε τρεις και λίγο με τέτοια θέματα, είπε ο Ηρακλής Γκότσης. Αν κάποιος νομίζει ότι έχει θέμα, να έχει το θάρρος της γνώμης του και να πράττει αυτό που νομίζει: Να στέλνει επώνυμα στα αρμόδια όργανα ότι νομίζει ότι αξίζει να διερευνηθεί...Οι δημοτικές επιχειρήσεις έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και η δική μας έχει λειτουργήσει ικανοποιητικά όλα αυτά τα χρόνια.. Την επιχειρηματολογία αυτή, κατά παράδοξο τρόπο, συμπλήρωνε η πρόταση, να συμφωνήσει το ΔΣ να στείλει τον όποιο φάκελλο στον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, μόνο γι' αυτήν την φορά και το συμβούλιο να μην ξαναασχοληθεί με τέτοια θέματα. Οι σκανδαλολογικές προεκτάσεις και τα υπονοούμενα του Άρη Χατζησαββίδη περί “συγκάλυψης” φαινόταν πως έπιαναν τόπο.
Καταλυτική στην αποδόμηση των επιχειρημάτων Χατζησαββίδη ήταν η ομιλία τουΠαναγιώτη Μανούρη. Μιλώντας πλέον ως επικεφαλής της παράταξης, εξήγησε με αριθμούς και με επιχειρήματα το ποια ήταν η πορεία της ΔΕΠΕΑ και τα οφέλη που προσέφερε στο Δήμο. “Είναι ίσως η μοναδική δημοτική επιχείρηση που έκλεισε και αντί να χρωστάει της χρωστάνε” υπογράμμισε. Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία έδειξε γιατί η επιλογή που έγινε για τη δημοτική συγκοινωνία ήταν η οικονομικότερη για τα δεδομένα της ΔΕΠΕΑ και περιέγραψε το όφελος που προέκυψε. «Εγώ τους κοιτώ στα μάτια όλους», είπε ο κ. Μανούρης προσθέτοντας πως το ζητούμενο είναι το θέμα να πάει στους ελεγκτές από τη δημοτική αρχή, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα το «συζητάει η πόλη» ακόμα κι αν κάτι δεν βρεθεί κι απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή είπε. «Μην πέσουμε στην παγίδα να ρίχνουμε λάσπη ο ένας στον άλλον. Έχετε πολλά να κάνετε, ο κόσμος έχει ανάγκες, το γαϊτανάκι πρέπει να τελειώνει».
Ο Νίκος Δακουτρός στην αναλυτική του τοποθέτηση τεκμηρίωσε με τα στοιχεία του την άποψή του ότι οι επιλογές του στη ΔΕΠΕΑ ήταν θετικές για την επιχείρηση.
Κάθετος στην τοποθέτησή του ήταν ο Παναγιώτης Τσουκαλάς της ΛΑ.Σ.
Από τη στιγμή που το θέμα έχει σταλεί εκεί που έχει σταλεί από τον κ. Χατζησαββίδη, δεν έχουμε εδώ να πούμε κάτι ουσιαστικό. Η πρότασή μας είναι ότι εδώ πρέπει να σταματήσει η συζήτηση. Αν θέλει ο κ. Χατζησαββίδης ας στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα. Εμείς ως παράταξη μόνο πολιτικά μπορούμε να τοποθετηθούμε. Η άποψή μας είναι ότι δεν πρέπει να πάρει θέση το ΔΣ”, ενώ ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του η ΛΑ.Σ. αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Υπέρ της πρότασης Χατζησαββίδη τοποθετήθηκε ο Νίκος Κουκουλάρης,λέγοντας ότι η κοινωνία ανησυχεί και πρέπει τα θέματα αυτά να τα ξεκαθαρίζουν αυτοί που πρέπει.
Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κατέδειξε ότι το ΔΣ δεν έχει διάθεση να κάνει τον εισαγγελέα, αφού την πρόταση Χατζησαββίδη ψήφισα μόνο ο Νίκος Κουκουλάρης, ενώ το υπόλοιπο σώμα υπερψήφισε την πρόταση Τσουκαλά.
Το ενδιαφέρον έχει πλέον επικεντρωθεί στην άγρια κόντρα δημοτικής αρχής – Χατζησαββίδη, που κινδυνεύει να δυσχεράνει δραματικά τη λειτουργία του Δήμου, σε μια δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο για την πόλη.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου