Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Μεγάλη μαθητική κινητοποίηση



 Μια μεγάλη συγκέντρωση μαθητών, δασκάλων και καθηγητών για τα προβλήματα της Παιδείας έγινε στη Μεταμόρφωση



......
Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ένωση Γονέων, που διοργάνωσε την κινητοποίηση, η ανακοίνωση της οποίας έχει ως εξής:
Με τεράστια επιτυχία έγινε η κινητοποίηση Γονιών – Μαθητών – Εκπαιδευτικών που είχε οργανώσει η Ένωση Γονέων Μεταμόρφωσης, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της πόλης και τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών της περιοχής που είχαν κηρύξει και στάση εργασίας ( Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» και Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής).
Από νωρίς το πρωί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές Γυμνασίων και του Λυκείου, είχαν μαζευτεί έξω από τις πόρτες των σχολείων για να υλοποιήσουν την απόφασή που ήταν : «Δίωρη κατάληψη των σχολείων και κινητοποίηση στην πλατεία του δημαρχείου».
Στα Γυμνάσια και το Λύκειο της πόλης, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων, μαζί και με τους Συλλόγους διδασκόντων, πήραν το λόγο μετά την πρωινή συγκέντρωση κι ανακοίνωσαν σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές την απόφασή τους αυτή και τους κάλεσαν να πάρουν συντεταγμένα μέρος στην κινητοποίηση. Όλοι μαζί, βγήκαν με πορείες απ τα Γυμνάσια και το Λύκειο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα για το σχολείο που ονειρεύονται κι ενάντια στην πολιτική του «Νέου Σχολείου». Ενάντια στην πολιτική της αμορφωσιάς και της ταξικής επιλογής των μαθητών. Ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης των σχολείων.
Τα συνθήματα που σημάδεψαν την κινητοποίησή τους ήταν :
- «ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».
- «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΄73».
- «ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΖΗΤΑΝ ΒΙΒΛΙΑ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».
- «ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΕΞΩ ΑΠ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ».
- «ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».
Κατευθύνθηκαν συντεταγμένα προς την πλατεία Δημαρχείου όπου και συναντήθηκαν όλα τα σχολεία. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων της Μεταμόρφωσης Χαρ. Πάλλης, που διάβασε και το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Χαρακτηριστικό της όλης κινητοποίησης είναι ότι μετά το τέλος της πορείας, τα σχολεία κατευθύνθηκαν προς τα σχολεία τους με τον ίδιο τρόπο που είχαν φύγει: συντεταγμένα και φωνάζοντας συνθήματα. Στη συνέχεια κατέληξαν στα σχολεία τους, όπου μπήκαν για μάθημα.
Παρέμβαση έγινε και σε Δημοτικά, όπου οι Σύλλογοι κράτησαν τους γονείς το πρωί κι έκαναν συζητήσεις μαζί τους, που κατέληξαν με τη συμμετοχή των γονιών στην κινητοποίηση. Συμμετοχή που ήταν πρωτοφανής σε σχέση με παλιότερες ανάλογες κινητοποιήσεις.
Παραφωνίες στην αγωνιστική συλλογική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο συντονισμός μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών αποτέλεσε ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου, που συμπεριφερόμενος σαν «βασιλικότερος του βασιλέως» εκπρόσωπος του Υπουργείου.
Ο διευθυντής αυτός, μαζί με διάφορους «γνωστούς κυβερνητικούς εκπροσώπους» που παρίσταναν τους «αγανακτισμένους γονείς», δεν επέτρεψαν στο Σύλλογο Γονέων του ίδιου αυτού Σχολείου και στους εκπροσώπους της Ένωσης, ούτε καν να μπουν μέσα στο σχολείο. Όμως η αντίδραση γονιών και μαθητών ήταν να μη μπουν στο σχολείο, αλλά μαζικά να κατευθυνθούν με πορεία προς την συγκέντρωση.
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τις 15 Οκτώβρη, οπότε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, μαζί με τις Ενώσεις Γονέων όλων των περιοχών της χώρας, οργανώνουν παντού τοπικές κινητοποιήσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου