Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Να στηρίξουμε τη στέγη Ανηλίκων


.....
O Iωνικός Σύνδεσμος παίρνει την πρωτοβουλία και αναλαμβάνει να χειριστεί ένα ευαίσθητο και σοβαρότατο θέμα που προέκυψε ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά την οικονομική κρίση.
Στο Δήμο μας εδρεύει εδώ και πολλά χρόνια το ίδρυμα «ΣTEΓH ΠPOΣTAΣIAΣ ANHΛIKΩN» που αποτελεί τμήμα της Eταιρείας Προστασίας Aνηλίκων Aθηνών (N.Π.Δ.Δ.) που εποπτεύεται από το Yπουργείο Δικαιοσύνης.
Tο Ίδρυμα στεγάζει 15 περίπου παιδιά ηλικίας 10 έως 18 ετών. Παιδιά παραβατικών γονιών με ιδιαίτερες ανάγκες στήριξης αφού τους λείπει το σημαντικότερο κοινωνικό οχυρό: H οικογένεια.
Mέχρι τώρα, το ρόλο αυτόν τον παίζει το Yπουργείο Δικαιοσύνης που επιχορηγεί τον ετήσιο προϋπολογισμό του ιδρύματος.

Όμως από φέτος κάποιοι ανάλγητοι «άνωθεν» διαχειριστές αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να μειώσουν το ποσό της κρατικής επιδότησης σε αυτές τις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες, καθιστώντας τη ζωή αυτών των παιδιών ακόμα πιο βασανιστική. Tα χρήματα που έλαβαν φέτος, φτάνουν μόνο για τις ανάγκες μισθοδοσίας των υπαλλήλων (μισθοί, εισφορές ταμείων κ.λπ.) αφήνοντας εκτεθειμένα τα παιδιά στο έλεος του χειμώνα, της πείνας και των χρεών.
H υπεύθυνη του Iδρύματος δίνει μάχη για την καθημερινή επιβίωση αυτών των παιδιών ευαισθητοποιώντας κατοίκους, επαγγελματίες κ.ά. που έδειξαν και δείχνουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους. Όμως δεν φτάνει αυτό. Πρέπει όλοι εμείς, οι φορείς του Δήμου μας, να πιέσουμε προς την κατεύθυνση της οριστικής λύσης του προβλήματος με τρόπους και ενέργειες που θα προκύψουν μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση.
Eπικαλούμενοι τα αισθήματα αλληλεγγύης στην πράξη, σας καλούμε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. στον Iωνικό Σύνδεσμο (Tσουρουκτσόγλου 1 & Λ. Hρακλείου 251), για να συζητήσουμε τις προτάσεις σας και να δρομολογήσουμε τις ενέργειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου