Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Αθώος ο Νίκος Δακουτρός


...
Μια πολιτική μάχη, που μετατράπηκε σε δικαστική είχε αίσιο τέλος για τον κατηγορούμενο Νίκο Δακουτρό.
Με την κατηγορία της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος να ανατρέπεται, το δικαστήριο ομόφωνα αθώωσε το Νίκο Δακουτρό, για πράξεις του ως πρόεδρος της ΔΕΠΕΑ, κρίνοντάς τες συμφέρουσες για τη δημοτική επιχείρηση.
Τη μήνυση είχε καταθέσει πολίτης που έχει επαγγελματικές και προσωπικές διαφορές με το Νίκο Δακουτρό και έχει κατ' επανάληψη ηττηθεί στις δικαστικές αίθουσες, ο οποίος σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. ποροειδοποιούσε ότι θα μηνύσει όλο το δημοτικό συμβούλιο.  Η πολιτική διάσταση της υπόθεσης όμως είναι η πιο ενδιαφέρουσα, αφού ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο Άρης Χατζησαββίδης, ο οποίος έχει επανειλλημένα κατηγορηθεί, και από τη σημερινή πλειοψηφία και από την προηγούμενη, ότι αξιοποιεί το μηνυτή για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και να πλήξει τους αντιπάλους του. Ο Νίκος Δακουτρός  διάβασε στο δημοτικό συμβούλιο την παρακάτω επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με ομόφωνη απόφαση του στις 16/11/2011 με Αθώωσε από όλες τις κατηγορίες.
 Και αυτή η μήνυση που μου υποβλήθηκε, από τους γνωστούς άγνωστους, τόσο για Απιστία όσο και για Παράβαση καθήκοντος έπεσε στο κενό μετατρέποντας τους κατηγόρους μου σε κατηγορούμενους. Οι ψευτοεισαγγελείς κατήγοροί μου ας λύσουν πρώτα τα προσωπικά τους προβλήματα και μετά ας ασχοληθούν με την διαφύλαξη των θεσμών και του Δημόσιου χρήματος .Τελικά ο σοφός λαός μας που λέει ότι <<φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης >> έχει απόλυτο δίκιο.Θα ήθελα δε από την θέση αυτή, να ευχαριστήσω τους Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι από την αρχή με στήριξαν ηθικά και τον λαό της Νέας Ιωνίας που ουδέποτε αμφισβήτησε τους πολυετείς αγώνες μου για την πόλη μας και το κοινωνικό σύνολο. Τέλος, εσείς ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , ο Δήμαρχος και όλοι Εμείς , καλά θα κάνουμε να αδιαφορήσουμε , βάζοντας στην απομόνωση όλους αυτούς που στόχο έχουν να φέρουν την πόλη σε οπισθοδρόμηση, αφού ποτέ δεν την ένοιωσαν πόλη τους. Σας ενημερώνω δε ότι όποιος από εδώ και μπροστά θελήσει να διαβάλλει το όνομα μου αλλά και το όνομα των συνεργατών μου θα υποστεί τα όσα ο νόμος ορίζει.

Η υπομονή έχει και τα δικά της όρια ειδικά ,όταν βάλλετε η αξιοπρέπεια ,το ήθος και οι αγώνες του καθενός μας.

Με νεότερη επιστολή του στον τοπικό τύπο ο Νίκος Δακουτρός αναγγέλει μήνυση και αγωγή σε βάρος του(μάρτυρα κατηγορίας) Α. Χατζησαββίδη, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού, όπως αναφέρει συνεχίζει την αναπαραγωγή των ίδιων επιχειρημάτων ακόμα και μετά την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το σημαντικό, κατά την άποψή μας, στοιχείο σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι όταν κάποιοι προσπαθούν να αναγάγουν τις προσωπικές διαφορές σε πολιτικές και τις πολιτικές σε ποινικές το πιο πιθανό είναι να αντιληφθούν, αργά για αυτούς, ότι ο δρόμος αυτός εκτός από ολισθηρός είναι και αδιέξοδος για τους ίδιους και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην κοινωνία. Ελπίζουμε αυτό το μάθημα να το εμπέδωσαν κάποιοι και να διορθώσουν πορεία, όσο και αν προλαβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου