Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Για την κυβέρνηση της Αριστεράς



....
μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκέντρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στο ακροατήριο της ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας του 1ου Γενικού Λυκείου της Νέας Ιωνίας, μίλησε την Πέμπτη το απόγευμα ο πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ δεν ήταν λίγοι που λόγω του αδιαχώρητου παρέμειναν στο τσουχτερό κρύο και παρακολούθησαν ακουστικά την ομιλία από τα προαύλιο του σχολείου.

Παρόντες, οι βουλευτές Σ. Σακοράφα και Π. Κουρουπλής, ο εργατολόγος και υποψήφιος περιφερειάρχης Α. Μητρόπουλος, το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Νταβανέλος, καθώς και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης, η επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε δράση» Γαλατσίου Ελ. Αυλωνίτου, η επικεφαλής της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών» Ηρακλείου Ειρ. Κατσινοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Ολ. Κατημερτζή Γ. Κολμανιώτης, Π. Κωστάκης Α, Τσαούσης και Φ. Τσομπάνογλου, δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Ιωνίας και άλλων δήμων και πλήθος πολιτών.
Πριν τις ομιλίες των επισήμων αναγνώστηκε χαιρετισμός του δημάρχου Ηρ.Γκότση, ο οποίος απουσίαζε λόγω του συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε: “Χαιρετίζω και καλωσορίζω στην πόλη μας τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την ανεξάρτητη βουλευτή Σοφία Σακοράφα και το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΖΑ Α. Νταβανέλο, η παρουσία σας στη Νέα Ιωνία μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα στο πλάι των δημοτών μας για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πραγματικότητας που ζούμε όλοι τα τελευταίο δυο χρόνια σε όλους τους τομείς της ζωής μας τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό”
Στη σύντομη ομιλία της η ανεξάρτητη βουλευτής Σ. Σακοράφα απευθύνθηκε ιδιαίτερα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ από τον οποίο προήλθε ενώ το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Νταβανέλο, μίλησε για την αναγκαιότητα μιας προσέγγισης «άνθρωπο με άνθρωπο», έναν προς έναν.
«Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή τραγωδία και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο ορατά γίνονται τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής, που υποβλήθηκε ως υποτιθέμενη σωτηρία. Αλλά εμείς το λέμε από την αρχή «Δεν έτυχε, πέτυχε.» Ήταν σχέδιο πίσω από αυτό. Δεκάδες τεχνοκράτες του παγκόσμιου συστήματος δεν πέσανε έξω στην ύφεση, το σχέδιο του μνημονίου ήταν η ύφεση.» είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρας, τονίζοντας πως η χώρα για να βγει από το αδιέξοδο χρειάζεται μια αριστερή στροφή: «Η χώρα χρειάζεται μια νέα διακυβέρνηση με δυνάμεις της αριστεράς, μιας αριστεράς όμως που θα προτάξει την ιστορική ευθύνη της ενότητας και της ανιδιοτέλειας και όχι μιας αριστεράς υστερόβουλης και αληλλοσπαρασσόμενης».
Ο πρόεδρος αναφερόμενος στην αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου, την «τραπεζοκρατία», τη επικίνδυνη προοπτική του αγγλικού δικαίου που θα λειτουργεί υπέρ των δανειστών και την φτωχοποίηση των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων πρότεινε την εναλλακτική λύση της αριστεράς δίνοντας, στηριζόμενη σε τρεις βασικούς άξονες: Ρήξη με τις απαιτήσεις των δανειστών, αναδιανομή του πλούτου και από μια άλλη αναπτυξιακή πορεία για έξοδο από την κρίση. «Το σχέδιο το εναλλακτικό το εχουμε, τα μυαλά που έχουν τη γνώση αλλά και την ιδεολογική επάρκεια του να την αξιοποιήσουν τα έχουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας σημειώνοντας πως το μόνο που λείπει, ή τουλάχιστον έλειπε έως τώρα στην αριστερά ήταν η αυτοπεποίθηση να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και να πει ότι έχει τη λύση «Σήμερα όμως που η κοινωνία καταρρέει έχουμε τη μεγάλη ευθύνη να τη διεκδικήσουμε όχι για ωφεληθούμε εμείς αλλά για να δώσουμε στο λαό να διαχειριστεί την εξουσία» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο εκτοξευμένο ποσοστό 43 % που συγκεντρώνουν σήμερα οι ευρύτερες αριστερές δυνάμεις.
«Γιατί δεν ενώνεστε να σώσετε την κοινωνία από αυτή τη λαίλαπα;», αυτό είναι το βασικό ερώτημα του κόσμου, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, απευθύνοντας ενωτικό κάλεσμα στο ευρύ φάσμα των αριστερών δυνάμεων αλλά ειδικότερα στο ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Αριστερά. «Και ακούστε τι γίνεται τώρα. Ο Φώτης μας κατηγορεί για αντιευρωπαϊσμό ενώ η Αλέκα για φιλοευρωπαϊσμό και ευρωλιγουρισμό. Τίποτα από τα δυο δεν ισχύει. Είναι πρόσχημα για να μην απαντήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώ κλείνοντας την ομιλία του επανέλαβε το ενωτικό αίτημα κάνοντας λόγο για ευθύνη αλλά και σημαντική ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα διεξαγωγής εκλογών πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης: « Για άλλη μια φορά θα απευθυνθώ με επιμονή. Ήρθε η ώρα της ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω στο στόχο της σωτηρίας των κόμματων μας και πολλά βήματα μπράτσα στο στόχο της σωτηρίας του λαού. Η αριστερά τώρα είναι η ώρα που πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Ας ενωθούμε στην προσπάθεια να γίνουν οι κι ας προλάβουμε τις εξελίξεις. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης γιατί αν υπογραφεί θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανασυγκρότηση της κοινωνίας από πολύ χειρότερη θέση».
Πριν την ομιλία του ο πρόεδρος της Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νέας Ιωνίας, όπου και ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής Γ. Κολμανιώτη, για τον τρόπο λειτουργίας του και για την έως τώρα πορεία του καθώς επίσης και για την εξέλιξη των ενεργειών του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου που ετοιμάζει ο δήμος. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το Κοινωνικό Παντοπωλείο ως «μια από τις πιο συγκροτημένες προσπάθειες» τονίζοντας ως ιδιαίτερα σημαντική τόσο την οικονομική βοήθεια του δήμου όσο και τη μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου