Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Χαριστική βολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτη Μανούρη

 
...
Ο επικεφαλής της παράταξης Ιωνία Νέα Άποψη Παναγιώτης Μανούρης δήλωσε σχετικά με την πρόθεση που εκφράστηκε από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαθέσιμων πόρων προς τους Δήμους:

«Το να μειώσει η Κυβέρνηση κατά 400 εκατομμύρια ευρώ τα ήδη μειωμένα έσοδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Οι Δήμοι της χώρας βιώνουν την τελευταία διετία την κρίση, έχοντας μειωμένα έσοδα κατά 40% μέχρι στιγμής και αυξημένες αρμοδιότητες, λόγω Καλλικράτη.


Η μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση παραμένει κενό γράμμα, αφού είναι ραγδαία η υποβάθμιση των υπηρεσιών, όταν μεταφέρονται στους Δήμους χωρίς τους ανάλογους πόρους. Η τελευταία μείωση αποτελεί τη χαριστική βολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα που φέρνουν προ της χρεωκοπίας τους δήμους και επιβαρύνουν ακόμα μια φορά τους πολίτες.

Πάγια θέση μας αποτελεί η λύση στην κρίση μπορεί να έρθει μέσα από την αποκέντρωση.

Η συρρίκνωση και η συνέχιση της γεμάτης προχειρότητας οριζόντιας κατανομής των πόρων σε ημετέρους από την εκάστοτε κεντρική διοίκηση δεν αποτελεί επιλογή.
Η περιφερειακή αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στην αυτοδιοίκηση ήταν είναι και θα είναι η μόνη λύση.


Δ/νση: Αγνώστων Ηρώων & Ασκληπιού 7 Τηλ/ Φαξ 210 2796625 Mail: ionianeaapopsi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου