Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Απέχει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, από τα καθήκοντά της.



Ανακοίνωση- κόλαφος της δημοτικής αρχής. 

  • μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα
  • ακραίο παράδειγμα αυταρχισμού
  • κατάφωρη αδικία σε βάρος των παραγωγικών τάξεων.
  • τεράστια εγγυημένα κέρδη για τους ιδιώτες
  •  ταφόπλακα στην Διοικητική Μεταρρύθμιση






....
Μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν την κοινωνία μας σε εκρήξεις κάτω από την πίεση μέτρων γενικευμένης αδικίας αλλά και την ανάλγητη επίδειξη δύναμης με μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα, οφείλουμε όλοι, να σταθούμε με ψυχραιμία, έντονο προβληματισμό αλλά και κοινωνική ευαισθησία.
Μπροστά στο πρόβλημα της δημόσιας υγείας, είμαστε διατεθειμένοι να παραβλέψουμε τον κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές που θα ανακύψει από τις έκρυθμες καταστάσεις στις οποίες οδηγούμαστε;
Όσο δύσκολο είναι να αποδεχτούμε τους τόνους σκουπιδιών που κατακλύζουν την πόλη μας, τόσο δύσκολο είναι να δεχτούμε την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και του επιπέδου ζωής όχι μόνο των εργαζομένων στην καθαριότητα αλλά όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλων των εργαζομένων γενικότερα που βλέπουν κάθε μέρα να μειώνονται τα εισοδήματα τους, να αυξάνουν τα έξοδα και οι φόροι, να κατακρημνίζεται κάθε ελπίδα για το μέλλον.
Αναρωτιόμαστε αν το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι τα σκουπίδια που γεμίζουν τους δρόμους μας ή τα σκουπίδια που έχουν γεμίσει τις ψυχές μας η εξαθλίωση, η απαξίωση των αξιών, η ανασφάλεια, η κατάφωρη αδικία σε βάρος των παραγωγικών τάξεων.
Την ίδια στιγμή που μιλάμε για δημοκρατία και για το ότι δεν μπορεί το κοινωνικό σύνολο να είναι δέσμιο της βούλησης μιας κοινωνικής ομάδας, βρισκόμαστε μπροστά στο πιο ακραίο παράδειγμα αυταρχισμού από μια Κυβέρνηση, που δεν διστάζει να καταργήσει την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μια κυβέρνηση που νομιμοποιεί την υφαρπαγή των θεσμοθετημένων από το Σύνταγμα πόρων μέσα από το μνημόνιο, καταργεί οργανικές θέσεις και στέλνει αξιόλογα στελέχη στην εφεδρεία, ως θυσία στο βωμό της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ενώ την ίδια στιγμή νομοθετεί την μεταφορά εκατοντάδων νέων αρμοδιοτήτων και την δημιουργία δεκάδων νέων διαδικασιών και οργανικών μονάδων στους Δήμους για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους. Πως αλήθεια περιμένουν να υλοποιηθεί ο «Καλλικράτης»; Γιατί επί δύο χρόνια δεν υπήρξε καμία αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα, ώστε πραγματικά να ελαχιστοποιηθούν οι μη παραγωγικοί φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου και όχι να πέφτει η μάχαιρα επί δικαίων και αδίκων;
Πως νομιμοποιείται ο Υπουργός Εσωτερικών να ανακοινώνει μονομερώς ότι θα καταργήσει τις Υπηρεσίες Καθαριότητας στους Δήμους χωρίς έστω να έχουν ερωτηθεί τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης. Όταν τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης αναγνωρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, πως δικαιολογείται πολιτικά και ηθικά η καταστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων με αστυνομικά μέτρα που είχαν σαν επιστέγασμα την επιστράτευσή τους. Μια πράξη που υποδηλώνει τόσο πανικό όσο και αδιαλλαξία.
Και αν πράγματι όλα αυτά είναι για το καλό μας, και ας μην το καταλαβαίνουμε, ας μας εξηγήσουν γιατί την ίδια ώρα που, οδηγώντας τα πράγματα στα άκρα, αποδομούν τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας ετοιμάζουν μέσα από τον διαγωνισμό για τα Εργοστάσια Μηχανικής Διαλογής Απορριμμάτων τεράστια εγγυημένα κέρδη για τους ιδιώτες που θα αναλάβουν τις συμβάσεις παραχώρησης και τριπλάσια δημοτικά τέλη για τους δημότες αφού το κόστος εναπόθεσης θα αγγίζει τα 100 ευρώ ο τόνος.
Διαφωνούμε με τις ακραίες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται. Επισημαίνουμε τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη πόλη μας από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά δεν πιστεύουμε ότι η αυταρχική αντιμετώπιση και η επιβολή λύσεων χωρίς τους ίδιους τους εργαζόμενους, βοηθούν να δοθεί διέξοδος στην κρίση.
Μένουμε βαθειά προβληματισμένοι μπροστά σε όσα συμβαίνουν τα οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν όχι στον εκσυγχρονισμό αλλά στην αποδόμηση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Θεωρούμε ότι οι τελευταίες αυτές εξελίξεις βάζουν την ταφόπλακα στην Διοικητική Μεταρρύθμιση που με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε το 2010 από την Κυβέρνηση, αλλά επιφέρουν και ένα σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών προς τους δημότες και τις κοινωνικές παροχές που είναι αναγκαίες σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την σημερινή και αυριανή πανελλαδική απεργία δηλώνει εμφατικά ότι είναι δίπλα στους δημότες του Ηρακλείου, δίπλα σε όλους τους Έλληνες πολίτες και σε ένδειξη συμπαράστασης θα απέχει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, από τα καθήκοντά της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου