Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Με τραγούδια του αγώνα


Με τραγούδια αγώνα έντυσαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του δήμου Ηρακλείου Αττικής, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στη συναυλία που διοργάνωσε το σωματείο εργαζομένων στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας.
Παρόντες ο δήμαρχος Ηρακλείου Π. Βλασσόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Φαρμάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο -Ανθρώπινη Πόλη», Ν. Μπάμπαλος, η επικεφαλής της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών», Ειρ. Κατσινοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Κουτρούλης, ο πρόεδρος του Α.Ο. Δήμου Μεταμόρφωσης Δημήτρης Πεπαρίδης αντιδήμαρχοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι εργαζομένων από σωματεία όμορων δήμων καθώς και εκπρόσωποι της Λαϊκής Συνέλευσης Ηρακλείου
Στην ομιλία της η πρόεδρος του σωματείου Κ. Καραγιώργου είπε, μεταξύ άλλων:
«Αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε» ήταν τα πρώτα λόγια της προέδρου, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στα «αντιλαϊκά-αντεργατικά» μέτρα που δεν πλήττουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, μόνο το δημόσιο τομέα αλλά τον κάθε εργαζόμενο και όλη την κοινωνία. «Ο καθένας είναι μονάδα αλλά αποτελεί μέρος του συνόλου, είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία» τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρος του Σωματείου ενώ χαρακτήρισε την πολιτική που ακολουθείται ως «μονόδρομο αποτυχίας» και καταλήγοντας: «Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν , αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει και θα την αλλάξουμε όλοι μαζί».
Στον κοινό αγώνα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Π. Βλασσόπουλος: «Σήμερα η παρουσία μας εδώ έχει ένα έντονο συμβολισμό και ένα φορτίο.
Τις κοινές μας αγωνίες, τον κοινό μας θυμό, την κοινή μας αποφασιστικότητα.
Ζούμε στον ίδιο χώρο και βιώνουμε τα ίδια προβλήματα, καθένας από τη θέση του». Ο δήμαρχος χαρακτήρισε με σκληρούς όρους την κεντρική πολιτική κάνοντας λόγο για «μια ασυνάρτητη, αποσπασματική και αδιέξοδη πολιτική που αίρει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και εξαφανίζει κάθε ίχνος ευαισθησίας» και κατέληξε δυναμικά: «Θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε την καταστροφική πορεία που τη χαρακτηρίζουν μονόδρομο.
Το μουσικό «αγωνιστικό παρών» έδωσε ο μαέστρος Κ. Ζαριδάκης και η ορχήστρα του, με έντεχνο μουσικό πρόγραμμα που «θύμισε» και διασκέδασε τους παρευρισκομένους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου