Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Κέρδισε την προσφυγή ο Δήμος


 
 .....
Απαγόρευσε τη διακοπή ρεύματος δικαστήριο, μετά την προσφυγή του Δήμου


....
Η πρώτη δικαστική επιτυχία στην υπόθεση του χαρατσιού στο λογαριασμό της ΔΕΗ ήρθε για το Δήμο Ηρακλείου. Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Νέας Ιωνίας απαγορεύτηκε στη ΔΕΗ η διακοπή του ρεύματος σε 26 οικογένειες, από αυτές που χαρακτηρίζονται ως ευπαθείς, ως τις 09.02, οπότε και θα εκδικαστεί η κύρια προσφυγή. Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη θετική για Δήμο της Αττικής.  

Ο Δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:
«Χαιρετίζουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία δικαιώνει την επιλογή μας να δράσουμε συλλογικά και συντεταγμένα με ολοκληρωμένη νομική προετοιμασία και τεκμηρίωση κατά της κοινωνικά άδικης επιβολής του τέλους ακινήτων, η οποία αγνοεί επιδεικτικά την οικονομική και κοινωνική διάσταση του μέτρου, η οποία τελικά στερείται νομιμότητας.
Αναγνωρίζουμε την ανάγκη της δημοσιονομικής ανόρθωσης της χώρας, καθώς και το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ανώδυνα. Διαφωνούμε όμως και αντιστεκόμαστε σε ρυθμίσεις που στερούνται κοινωνικών κριτηρίων, σε μέτρα που επιβάλλονται αγνοώντας την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες συμπολίτες μας. Ευχαριστούμε τους νομικούς μας συνεργάτες και δηλώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου Αττικής θα είναι πάντα δίπλα στην κοινωνία και τα προβλήματά της, από όπου αυτά και αν προέρχονται».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου