Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση για τα παιδιά των ειδικών σχολείων



...
διοργάνωσε ο σύλλογος δασκάλων


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Χριστουγενιάτικη Γιορτή που οργάνωσαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Nέας Ιωνίας, ο Σύλλογος μας, μαζί με τους Συλλόγους Διδασκόντων του Σχολείου αυτού και των τριών Ειδικών Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας, καθώς και με το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.
Τα παιδιά της Ε΄ τάξης, συμμετείχαν στο θεατρικό που είχε οργανώσει ο συνάδελφος Θοδωρής Θεοχαρόπουλος κι έδωσαν δύο παραστάσεις την Παρασκευή 16/12/2011 και τη Δευτέρα 19/12/2011, με «καλεσμένους» τους μαθητές των ειδικών σχολείων της Ν. Ιωνίας, του Ν. Ηρακλείου και της Μεταμόρφωσης, που μεταφέρθηκαν εκεί οργανωμένα με τη φροντίδα των εκπαιδευτικών αυτών των σχολείων.

Μετά την παράσταση, μοιράστηκαν δώρα και γλυκά στα παιδιά, από το Σύλλογο Γονέων των «οικοδεσποτών» του 2ου Δημ. Σχ. Ν. Ιωνίας και ανταλλάχτηκαν ευχές ανάμεσα στα παιδιά.
Η εκδήλωση είχε σαν στόχους :
- Την ψυχαγωγία των παιδιών των Ειδικών Σχολείων.
- Τη δημιουργία μια γιορτινής ατμόσφαιρας γι αυτά τα παιδιά.
- Την αναγνώριση και την ανάδειξη της αξίας της ειδικής αγωγής και του ιδιαίτερα δύσκολου και σοβαρού ρόλου που διαδραματίζουν οι δάσκαλοι αυτών των σχολείων.
- Την επιβεβαίωση της ανάγκης να ενισχυθούν τα ειδικά σχολεία σε υποδομές, προσωπικό και μέσα, για να μπορούν να επιτελούν το αναντικατάστατο παιδαγωγικό και επιστημονικό τους έργο. Έργο που συστηματικά υποβαθμίζεται και μέσω του τελευταίου νόμου για την «ειδική αγωγή» και λόγω της υποχρηματοδότησης των σχολείων, ειδικών και μη.
Ο Σύλλογός μας
Ευχαριστεί θερμά το συνάδελφο Θοδωρή Θεοχαρόπουλο, που οργάνωσε όλη αυτή τη γιορτή.
Τους Διευθυντές και τους Συλλόγους διδασκόντων του 2ου Δ. Σχ. Ν. Ιωνίας, του Ειδικού Δημ. Σχ. Ν. Ιωνίας, του Ειδικού Δημ. Σχολείου Ν. Ηρακλείου και του Ειδικού Δημ. Σχ. Μεταμόρφωσης.
Ευχαριστεί ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημ. Σχολείου Ν. Ιωνίας που με τα δώρα και τα γλυκά που μοίρασε έδωσε μια επιπλέον νότα γιορτής και χαράς στην όλη εκδήλωση.
Ευχαριστούμε περισσότερο απ΄ όλους τους «μικρούς ηθοποιούς» του σχολείου αυτού, που κουράστηκαν και έδωσαν δύο επιπλέον παραστάσεις για τους συμμαθητές τους των ειδικών σχολείων. Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο σ΄ ό,τι κι αν κάνουν και «πάντα τέτοια». Συμβολικά χαρίσαμε σ΄ αυτά τα παιδιά βιβλία, ανάμεσα στα οποία είναι και μερικά βιβλία με παιδικά θέατρα, για να συνεχίσουν το ωραίο έργο τους και με άλλες τόσο όμορφες και καλά «παιγμένες» παραστάσεις.
Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει την ιδιαίτερη δουλειά του για τα Ειδικά Σχολεία, αναδεικνύοντας και διεκδικώντας λύσεις στα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματά τους.
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.
«Γ. Σεφέρης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου