Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Δεν θα υποκύψει ο Δήμος στα σχέδια των καταπατητών

eikones Meggoysogloy 031.jpg“Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στα τεχνάσματα αυτών που «έχουν βάλει στο μάτι» γή η οποία ανήκει εδώ και δεκαετίες σε όλους του δημότες».
Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός αποχωρώντας από το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης ,όπου εκρατείτο μετά από μήνυση για την πλατεία που βρίσκεται μεταξύ των οδών Κων/λεως, Πόντου, Βουλγαροκτόνου και Αγ. Παρασκευής.

Έκπληκτοι οι περίοικοι ειδοποίησαν τη Δημοτική Αρχή για τις καταστροφές που προκαλούσε ο Αν. Μεγγούσογλου στα όργανα της παιδικής χαράς. Η αγανάκτηση μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν έμαθαν ότι συνελήφθη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Μπαλδεράνος με τη διαδικασία του Αυτοφώρου. Την ίδια τύχη είχε και ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός όταν έσπευσε να δει τι συμβαίνει.
Και όλα αυτά, διότι, κατέθεσε μήνυση εναντίον τους ο εν λόγω κύριος , αμέσως μετά την εντολή του Δημάρχου να κατατεθεί μήνυση για τις καταστροφές της δημόσιας περιουσίας. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου δυνάμει του άρθρου 28 του ν.1337/1983 ενώ έχει χαρακτηριστεί κοινόχρηστος από το 1993 με το ΓΠΣ της πόλης .Το ίδιο έκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ και το Δημοτικό Συμβούλιο και με την απόφαση του 41/2011 και με την απόφαση 2/2011 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Όλοι στην Πεύκη γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη πλατεία αποτελεί κοινόχρηστο χώρο καθώς και τα σχέδια του κ. Μεγγούσογλου που έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο και πολυδάπανο δικαστικό αγώνα προκειμένου να πάρει ένα κτήμα 6 στρεμμάτων, για το οποίο δεν έχει κανένα τίτλο κυριότητας και το οποίο είχε πουλήσει ο πατέρας του από το 1937!!!
Στο μακρύ και δύσκολο αγώνα που υπάρχει μπροστά μας η Δημοτική Αρχή καλεί όλους του Δημότες σε επαγρύπνηση και να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις για να μην χαθεί ένας τόσο πολύτιμος ελεύθερος χώρος και για να μη δοθεί βορά σε αυτούς που σχεδιάζουν να τον μετατρέψουν σε τόνους μπετόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου